Connect with us

Politika

BRNABIĆ: “Povlačimo odluku o povlačenju ambasadora, u Crnoj Gori se prekraja istina”

Published

on

Brnabić (FOTO. B92)

Zvanični Beograd povukao je jučeranju odluku o protjerivanju crnogorskog ambasadora u Srbiji, Tarzana Miloševića.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem.

Poslije sastanka novinarima se obratila Brnabić.

“Juče smo zaražili da ambasador Tarzan Milošević napusti teritoriju Republike Srbije. To smo učinili nakon što je naš ambasador proglašen perosnom non grata“, kazala je Brnabić, i dodala da je Srbija juče reagovala “u skladu sa Bečkom konvencijom, potpuno normalno i prirodno”, nakon što je crnogorski MVP proglasio nepoželjnim ambasadora Srbije u Crnoj Gori, Vladimira Božovića.

Kako navodi, Vučič je zamolio da se konsultuje oko ove odluke, pa je donijeta odluka da će Srbija unilateralno, jednostrano povući odluku o protjerivanju crnogorskog ambasadora.

Ona je citirala izjavu ambasadora Božovića i navela da se Vlada Srbije slaže sa njegovom izjavom, i dodala da to nikako nije povod za takvu odluku Podgorice da se ambasador Srbije izbaci.

“Mi ne želimo da imamo takav neprijateljski akt prema Crnoj Gori, iz tog razloga smo danas donijeli ovu odluku. Meni je žao što se sve češće u Crnoj Gori prekraja istina i govori da je Srbija bila okupator u Prvom svjetskom ratu”, kazala je Ana Brnabić.

(B92)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije