Connect with us

Politika

BURNO U PARLAMENTU: DF i URA se međusobno optužuju za ucjenjivanje

Published

on

Početak današnje sjednice Skupštine Crne Gore obilježila je žučna rasprava između poslanika liste Crno na bijelo i Demokratskog fronta, ali i predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića.

Prije nego što su poslanici glasali o dnevnom redu, na kojem je više zakona, predloga za interpelaciju i skidanje imuniteta pojedinim poslanicima, proceduralno se javio poslanik liste Crno na bijelo Srđan Pavićević koji je da je očekivao da se na dnevnom redu nađe izbor članova Tužilačkog savjeta.

-Pravde još uvijek nema, svi smo u iščekivanju godinu dana. Bez pravde nema slobode, bez toga je sve farsa- naveo je Pavićević.

On je dodao da neće glasati o onim tačkama koje se ne tiču pravde.

-Tu su tri. četiri tačke koje se na to odnose- naveo je Pavićević.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić kazao je da u ovom trenutku na dnevnom redu ne može biti tačka koja nije prošla skupštinsku proceduru.

-Predsjednik Skupštine će staviti tu tačku na dnevni red ako stigne takav predlog od matičnog Odbora. Ne mogu staviti bijeli papir na dnevni red- naveo je Bečić.

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta, Slaven Radunović kazao je da je Pavićević pokrenuo bitno pitanje.

-Nije mi jasno zašto URA to potencira. Nama je takođe to pitanje bitno, ali izvršna vlast je u ovom trenutku bitnija odnosno njeno funkcionisanje. Važno je da ne ucjenjujete u političkom smislu jer će se Tužilački savjet izabrati- naveo je Radunović.

Šef poslaničkog kluba Crno na bijelo Miloš Konatar kazao je da DF nema pravo da pominje ucjenjivanje.

-Vi koji ucjenjujete funkionisanje Vlade od početka, od glasanja budžeta do ostalog. URA nikoga ne ucjenjuje. Ne pristajem na nešto što je DF politički zamislio ne znači da bilo koga ucjenjujem. URA je uvijek bila konstruktivan partner za razgovor i dogovor poštujući različitosti među nama- naveo je Konatar.

Pavićević je poručio je da nije želio da iznervira nikog i podiže tenzije.

-Tužilački savjet se ne izglasava zbog toga što neko ne želi da izglasa- naveo je Pavićević i napustio sjednicu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije