Connect with us

Politika

GI 21. MAJ: Rezolucija o genocidu u Pivi i Veliki pokušaj banalizacije Srebrenice

Published

on

Tri vladajuće političke grupe sa svojim svakodnevnim nastupima, izjavama i svađama odavno su postale primjer za najgoru politiku koja je mogla zadesiti Crnu Goru, ocijenili su u Građanskoj inicijativi 21. maja, dodajući da su najnovija nastojanja da se proglesi rezolucija o genocidu u Pivi i Veliki, samo još jedan pokušaj banalizovanja genocida u Srebrenici i dodvoravanja mitropolitu Joanikiju.

Kako ističu u saopštenju, fragmentirani DF sa liderima navođenim iz Vučićeve kancelarije trenutno juriša na ministarska mjesta, dok se, u duhu najgore nepotističke i partitokratske prakse bivše vlasti, istovremeno namješta po dubini sistema.

“Ova degutantna velikosrpska skupina koja je trenutno u pohodu na osnovne i srednje škole, uz svestranu podršku najnedostojnije ministarke u Vladi, brzo će se suočiti sa trajnom ograničenošću svojih marionetskih ambicija. O tome najbolje svjedoče i komediografska nastojanja DF-a u cilju smjene svog ideološkog blizanca koji je sticajem nesrećnih okolnosti postavljen na mjesto premijera. Da bi ova cirkuska predstava bila kompletirana svojski se trude i Demokrate i URA”, navodi se u saopštenju.

Demokrate su se, kako se dodaje, dosjetile i da svoju “neuhvatljivost” potvrde u izopačenom prijedlogu rezolucije koja bi trebala da banalizuje genocid u Srebrenici i istovremeno posluži Bečiću da svoja rotiranja opravda pred tzv. pravoslavnim biračima koji su opijeni od velikosrpskih laži i obmana.

“U tom smislu je samo plitak i podmukao um mogao da smisli tekst rezolucije gdje se poznati zločini protiv čovječnosti, koje su nacističke trupe uz podršku domaćih izdajnika počinile u Pivi i Veliki tokom II svjetskog rata, iz najprizemnijih politikantskih i nacionalističkih razloga proglašavaju genocidom. Osim što je ova rezolucija plastičan primjer manipulatorske politike i sitne pravne pameti, ona dovoljno svjedoči o naličju jedne nekrofilne i neiskrene politike. Koliko su se pogubili u svojoj potrebi da se dodvore mitropolitu Joanikiju, pritom kopajući po stratištima II svjetskog rata u Crnoj Gori i potrazi za genocidima, previdjeli su da bi po savremenim standardima međunarodnog krivičnog prava samo istrebljivački zločini Đurišićevih i Dražinih četnika nad muslimanima počinjeni na sjeveru Crne Gore imali obilježja genocida. Međutim, tada bi bili u dvostrukom problemu, jer bi se ispostavilo da je kao i u slučaju Srebrenice, i prije osam decenija, ista ideologija sa svojim zločincima u uniformama i podstrekačima u mantijama počinila genocid. Sve ovo, nažalost, dovoljno govori o ljudima i politikama koje je zapalo da vrše vlast u Crnoj Gori. I sve ovo dovoljno govori o njihovom trećem savezniku – URI koja pod firmom “građanske politike” advokatiše primitivnom velikosrpstvu i provincijalnom populizmu i istovremeno služi za obmanjivanje onih koji ne žele da vjeruju svojim očima”, naglašavaju u saopštenju GI 21. maj.

 

1 Comment

1 Komentar

  1. Bmx

    19.07.2021. at 10:27

    Crna Gora je od 30. avgusta 2020 u fazi kakistokratije – oblik vlasti u kojoj najgore osobe zauzimaju pozicije moći jašući na talasima klerofasisticke, sovinisticke i populističke politike

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije