Connect with us

Politika

CETINJSKA URA: SDP širi dezinformacije, FCJK nastavlja da radi

Published

on

,Nakon jasnog stava Vlade Crne Gore da Fakultet za crnogorski jezik i književnost nastavlja da radi i da se to ne dovodi u pitanje, potpuno je besmisleno i krajnje neozbiljno saopštenje SDP-a, starog-novog privjeska DPS-a, kojem je URA trn u oku i kojoj pripisuju sve svoje grjehove”, odgovorili su iz cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA na reagovanje SDP-a u kom navode da je udar na Fakultet za crnogorski jezik, uz podršku URE, dio planirane akcije potiranja crnogorskog identiteta.

Iz cetinjske URE ističu da je SDP-u kao jedina slamka spasa ostalo širenje dezinformacija i pokušaj da najjeftinijim manipulisanjem i igrom sa nacionalnim osjećanjima građana pribave cenzus za sebe. ,,Imali su priliku da doprinesu Crnoj Gori kroz stečeno punoljetstvo u vlasti i vidimo gdje su je doveli. Držali su kesu dok se pljačkala Crna Gora i sa koalicionim partnerima ostavili pustoš iza sebe. Zbog toga danas finansije u Crnoj Gori izgledaju kao pustinja Gobi i zato se kasni sa isplatama kulturnim stvaraocima”, navode.

Iz cetinjskog odbora URE napominju da FCJK nastavlja da radi i da se bavi svojim poslom. ,,Očigledno na veliku žalost SDP-a, imajući u vidu pizmu i sujetu koja ih svakodnevno izjeda i šteti ličnom i političkom ugledu”, zaključuju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije