Connect with us

Politika

Cetinjski DPS poziva na razgovor o formiranju vlasti: Neslaganja iz prošlosti ostaviti po strani

Published

on

Uzimajući u obzir da je DPS dobio najveći procenat podrške građana Cetinja, kao odgovoran politički subjekat dužni smo uputiti poziv za razgovor o formiranju vlasti u Prijestonici, sa onim političkim subjektima koji baštine iste vrijednosti, i dijele iste ciljeve, a koje se temelje na evroatlantskim integracijama, građanskoj i multietničkoj državi i antifašističkim idejama, kazali su u Odboru Demokratske partije socijalista (DPS) Prijestonice nakon jučerašnje održane sjednice.

– Svjedoci smo da su u posljednjih 15 mjeseci od formiranja Vlade Crne Gore, sve ove vrijednosti dovedene u pitanje kao i sam opstanak države, te svi politički subjekti koji su dobili ogroman broj suverenističkih glasova u Cetinju, moraju pokazati dovoljan stepen odgovornosti i poslati jaku poruku građanima Crne Gore, da se samo slogom i jedinstvom mogu odbraniti temeljne vrijednosti na kojima počiva savremena Crna Gora – navedeno je u saopštenju cetinjskog DPS-a.

Poručuju da sva eventualna lična ili politička neslaganja iz prošlosti u ovom trenutku treba da budu stavljena po strani, zarad interesa budućnosti Cetinja i Crne Gore.

– U ovom trenutku politički subjekti na Cetinju (DPS, SDP, Stara garda LSCG i SD-LP) koji su dobili ogromnu podršku građana Cetinja, nemaju važnijega zadatka od odbrane dostojanstva crnogorskog imena i slobode crnogorske države – istaknuto je u saopštenju.

S tim u vezi, poručili su da je DPS spreman da razgovara o budućem razvoju Cetinja, na principima uzajamnog poštovanja, podjele odgovornosti i jasno utvrđenim rokovima za realizaciju postavljenih ciljeva.

– Samo na taj način Prijestonica Cetinje može dobiti lokalnu upravu koja će biti profesionalna i u službi interesa građana – kazali su u DPS-u Prijestonice.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije