Connect with us

Politika

DANAS U SKUPŠTINI: Milatović i Radulović odgovaraju na pitanja poslanika

Published

on

U Skupštini Crne Gore danas će biti nastavljena sjednica premijerskog, odnosno ministarskog sata, a na pitanja poslanika odgovaraće ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, kao i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Sjednica će početi odgovorima na poslanička pitanja nadležnih ministara, dok će predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić odgovarati na pitanja u okviru Premijerskog sata, 29. jula 2021. godine (četvrtak), zbog neodložnih međunarodnih službenih obaveza, odnosno službene posjete Japanu.

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Janović pitaće Radulovića koliko je karijernih diplomata, od ukupnog broja lica koje je Vlada od početka mandata do danas, predložila za ambasadore i konzule, a koliko ih je on u istom periodu postavio za stalne otpravnike poslova.

Poslanik Demokrata Momo Koprivica je ministra Radulovića pitao da li smatra da je miješanjem u unutrašnje odnose Crne Gore od strane prijatelja bivše vlasti izvršen klasični pokušaj grube medijske manipulacije koja se ogleda u nametanju stava da građanima srpske nacionalnosti matična država nije Crna Gora.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić pitao je da li Vlada smatra da ideja srpskog sveta, koju razrađuje ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, predstavlja prijetnju regionalnom miru i stabilnosti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije