Povežite se sa nama

Politika

Danilović: Zbog ministarskih fotelja nećemo podržati pravljenje brloga

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Svaki dogovor u okviru pobjedničkog četrdeset jednog mandata prihvatamo – rekonstrukcija ili nova Vlada, samo bez ikakvog avanturizma, poručio je koalicionim partnerima lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

I danas, kao i prije pola godine, u Ujedinjenoj smatraju da je rekonstrukcija najbolje rješenje i zato joj ta partija daje prednost.

– Upozoravamo da je svako uvođenje poraženog DPS-a u “igru” oko nove Vlade neprihvatljivo.Ujedinjena Crna Gora se javno obavezuje da zajedno sa građani pružimo otpor takvom naumu. Sigurno, nećemo ćutke gledati da se kroz koncept manjinske vlade na velika vrata, i to kao sudija, vrati još radikalniji i ekstremniji DPS. Za nas je tako nešto neprihvatljivo. Bez obzira koji bi subjekti ušli u tu avanturu, da li su nam partneri na državnom ili lokalnom nivou, za nas bi nakon toga bili tretirani kao i DPS – kazao je Danilović.

Ubijeđen je, kako kaže, da većina građana to ne bi prihvatila.

– A mi smo spremni da to provjerimo i preuzmemo odgovornost u procesu odbrane prošlogodišnje pobjede nad DPS-om i njenim partnerima – naglasio je Danilović.

On je istakao da je Ujedinjena dala podršku Vladi za ekspertski koncept iako je niko nije pitao za mišljenje, niti je bila pozvana na sastanak na kojem se to odlučilo.

– Njenim radom nismo zadovoljni u mnogim segmentima ali nam DPS neće presuđivati to je izvjesno – rekao je Danilović.

Prema njegovim riječima, za godinu i po dana samo četiri osobe koji su članovi UCG su postavljeni na neku od funkcija “i to daleko od onih koje su sami vrh izvršne vlasti, naprotiv”.

– Trpimo i tražimo da se utvrdi demokratija i izborena sloboda. Ako možemo mi, mogu i oni koji su dobili pedeset, stotinu ili više stotina “pozicija po dubini”, od državnih sekretara, direktora najvećih državnih preduzeća pa redom – naglasio je Danilović.

U Ujedinjenoj se raduju i tome što partije manjinskih naroda imaju formalizovanu saradnju i sa dijelom naše većine.

– Zbog naroda koje predstavljaju spremni smo da podržimo uključivanje njihovih kadrova na kojem god nivou u izvršnu vlast, a koji se prethodno nisu iskompromitovali u vladama DPS-a. Naravno, ne prihvatamo one koji su nezajažljivo uzimali i otimali “državne stanove” i učestvovali u korupcionaškim aferama. Dakle, svima nam je sve jasno i svi sve vidimo. Zbog nekoliko ministarskih fotelja nećemo podržati pravljenje brloga. Branićemo pobjedu. Ako vam oprosti narod sa nama ćete lako – poručio je Danilović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije