Connect with us

Politika

DANILOVIĆ: Zbog nepotizma bih i rekonstruisao Vladu Crne Gore

Published

on

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović rekao je da bi rado učestvovao u izboru nove vlade iz više razloga, ne zbog činjenice da je ona na nivou ili gora od prethodnih, već zato što se od njih očekuje više. On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da u Crnoj Gori ima nepotizma, ali ne i revanšizma.

Zbog nepotizma koji mu beskrajno smeta bi, kaže, i rekonstruisao Vladu Crne Gore, ali i pojedine političke partije iz parlamentarne većine.

Ako, pojašnjava, ne mogu da biraju novu vladu, “dužni smo da je rekonstruišemo”.

“To je dobro i za premijera, i za ministre koji su na visini na zadatka, ali i za parlamentarnu većinu da se vidi da funkcioniše parlament kao krovna politička kuća u Crnoj Gori”, rekao je Danilović.

Kazao je i da nije razočaran zbog činjenice da na posljednjem sastanku nije postignut dogovor parlamentarne većine.

On je rekao da zna koliko je sve to teško, jer je u pitanju raznolika koalicija, pa je, kaže, teško naći dogovor.

Nije, kaže, lako razgovarati o izboru nove ili rekonstrukciji postojeće vlade kad se ima toliko različitih političkih interesa: “I kad postoji najbolja namjera, to ne ide lako”.

“I danas mislim da ne treba odustajati, da će građani poštovati to što se dogovorimo. Mi imamo obavezu da to uradimo, ako smo već konstatovali da bi ova vlada mogla biti bolja”, rekao je Danilović.

Izvor: Portal RTCG

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije