Connect with us

Politika

Delić: Vrlo brzo ćemo doći do dogovora; Ašanin: Struka da bude ispred politike

Published

on

Pregovori za formiranje vlasti u Mojkovcu počeli su sinoć, i idu u dobrom pravcu. kratko je za Antenu M kazao nosilac liste „Za budućnost Mojkovca“ Vesko Delić.

– Dogovorili smo se da detalje ne iznosimo u javnost dok se pregovori ne završe. Ono što je dobro je to što će dinamika pregovora ići vrlo brzo i vrlo brzo ćemo doći do dogovora – naveo je on.

Delić je dodao da nesuglasice između partija vladajuće većine na državnom nivou ne utiču na stranke na lokalnom nivou.

Da su prvi pregovori završeni uspješno, potvrdio nam je i nosilac liste GP URA Ivan Ašanin.

– Stav URE je taj da struka bude ispred politike. Dogovorili smo se o određenim principima i svi smo iznijeli kadrovske potencijale koje imamo i da vidimo šta koja partija može kadrovski da ponudi kako bi participirala u dobroj i efikasnoj lokalnoj upravi – naveo je Ašanin.

Prilikom proglašenja izborne pobjede u Mojkovcu, lider Demokratskog fronta Andrija Mandić saopštio je da će Delić biti novi predsjednik te opštine.

Ašanin ističe da na sastanku nije bilo riječi o tome ko će biti na čelu grada.

– Nećemo parcijalno da izglasamo predsjednika pa onda druge, nego insistiramo na cjelovitom rješenju. Preporuka URE je bila da do Nove godine izaberemo predsjednika Skupštine kako bi na taj način definitivno razvlastili DPS. Kriterijume smo postavili tako da četiri bitne političke funkcije, predjsednik Opštine, dva potpredsjednika i predsjednik Skupštine, ne mogu biti iz iste političke grupacije – zaključio je Ašanin.

Sastanku su prisustvovali po dva predstavnika iz kolacije za Budućnost Mojkovca, Demokrata, URE, grupe građana „Ne damo Mojkovac“ i Ujedinjene Crne Gore.

Novi sastanak najavili su za poečtak sljedeće sedmice.

Lokalni izbori u Mojkovcu su održani 5. decembra. Koalicija DPS-SD-LP osvojila je 14 mandata, koalicija Za budućnost Mojkovca osam mandata, Demokrate četiri, URA je osvojila dva mandata kao i grupa građana “Ne damo Mojkovac”. Ujedinjena Crna Gora osvojila je mandat.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije