Connect with us

Politika

Demokrate Abazoviću: Pošteno priznajte ako ste se dogovorili s DPS-om, ne pravite predstave za djecu

Published

on

I površan uvod u stanje stvari otkriva da nikog kao njega Katnić nije zaštitio, da se nikom kao njemu nije zahvalio, uz bratski stisak ruke čestitajući mu potpisivanje Memoranduma i povratak na pravu stranu. Hoće Dritan, navodni demokrata i evropejac, a u stvari obični prevrtljivac, da okupira politički prostor stavom ,,Ili po mom ili nikako!” Dok je Demokrata biće kako građani traže

Iz Demokratske Crne Gore reagovali su na današnju izjavu vicepremijera Crne Gore Dritana Abazovića, da će pasti Vlada ako ne prođe Budžet, o čemu više možete  pročitati ovdje.

“Kazao je da će srušiti Vladu ako DF bude glasao protiv budžeta, a ne isključuje saradnju sa DPS-om koji će isto glasati protiv budžeta. Jer, više se to isplati ovom reditelju predstava za malu djecu”, kazale su Demokrate.

Njihovo saopštenje prenosimo integralno:

Abazović, ,,mlađi brat” Milivoja Katnića misli da će njegove obmane, ako ih više puta ponovi, postati istina, a neće ma koliko vikao dok ih izgovara, jer je narod shvatio suštinu prevare na kojoj se izgleda predano mjesecima radi.

I površan uvod u stanje stvari otkriva da nikog kao njega Katnić nije zaštitio, da se nikom kao njemu nije zahvalio, uz bratski stisak ruke čestitajući mu potpisivanje Memoranduma i povratak na pravu stranu. Hoće Dritan, navodni demokrata i evropejac, a u stvari obični prevrtljivac, da okupira politički prostor stavom ,,Ili po mom ili nikako!” Dok je Demokrata biće kako građani traže.

Dug je spisak Abazovićevih političkih fantazija, ucjena i obmana, s kojima drži za taoce i građane i partnere iz trenutne parlamentarne većine, nevješto pokušavajući da prenese i krivicu i odgovornost na druge.

Nema praktično niti jednog zakona koji je predložila Vlada, a da nije na ovoj sjednici Parlamenta. Dva mjeseca se radi predano u plenumu bez dana predaha. Nema ni jednog zakona u fiokama, ali moguće da Abazović kleveće i napada zbog obaveza koje je preuzeo – da izigra izbornu volju građana i sruši Vladu, kako se pretpostavlja u januaru.

To što je njemu prihvatljivo da advokat lidera DF-a, bude u nezavisnom i samostalnom organu je njegov problem ali ujedno je i jasna poruka gdje svi njegovi navodni principi padaju u vodu. Sitna trgovina, igranje na deset stolica koje uvijek rezultira preigravanjem, nakon čega slijedi napad, a ne izvinjenje, njegov je utabani put od kog ne odustaje.

Džaba izgovori koje je pripremio prije par nedelja da bi moguće prekrojio izbornu volju građana. Predstava se ne odvija po notama jednog od najvećih ucjenjivača u istoriji parlamentarizma, koji misli da sa par procenata podrške vrijeđa, kleveće, omalovažava i podmeće drugima. A kako zna da vrijeđa i da se nepromišljeno obraća i građanima sjetimo se kad je u Parlamentu poručio:,,Ubiće nas IQ 86!”

Potcijenio je narod, pa mu moguće sprema prevaru misleći da neće primijetiti, i to radi na rate, odloženo, u više koraka, po metodi ,,kuvane žabe”. Relaksiraj se, Abazoviću jer neće ti proći.

Kažu naši stari da nema tog izdajnika koji nije našao razlog za izdaju. A onda sve svi zajedno često prisjetimo Dritanovog prethodnog šefa Darka Pajovića. Mnogi se još nadaju i vjeruju da je svaka sličnost slučajna.

Mi od bivšeg režima ne očekujemo ništa osim podvala, ali ovo što Abazović radi je dokaz da se već sada ponaša dio bivšeg režima. Vladu Crne Gore dok smo mi ovdje neće birati ni Splendid ni Spuž. A obaveze koje ste prema njima eventualno preuzeli nećete prelamati preko Skupštine Crne Gore.

Svako ko priprema izdaju izborne volje građana taj je spreman da beskrupulozno obmanjuje i podvaljuje. Nećemo da vjerujemo da su majstori u tome Abazović i oni sa kojima je eventualno ispregovarao izdaju izborne volje. Čudno je da obmanjuje da se u fiokama Skupštine bilo šta nalazi, te da je u proceduri Zakon o porijeklu imovine, koji Abazović nije predao u skupšinsku proceduru ni nakon godinu dana rada Vlade.

Zamislite ,,smjehotresa” koji hoće da oduzima imovinu DPS-a a ujedno ne isključujući pravljenje saradnje i većine sa njima. Ima li građanina širom planete koji ne vidi i ne sumnja koja je ovo igra?

Naš Parlament hvaljen je od strane svih unutra i van Crne Gore. I to je nepodijeljeno misljenje. Jedino od prvog dana i Parlament i predsjednika Skupstine pljuje Dritan Abazovic. Medjutim, ono što je kritikovano od svih, a posebno gradjana to je borba protiv organizovanog kriminala. Od te borbe Dritan ima samo rečenicu ,,I Vi ste na spisku!” Pardon, ima i nekolika tvitova.

Jer, on je odlučio da se sa ekipom Zorana Lazovića bori protiv kriminalaca.

Kazao je da će srušiti Vladu ako DF bude glasao protiv budžeta, a ne isključuje saradnju sa DPS-om koji će isto glasati protiv budžeta. Jer, više se to isplati ovom reditelju predstava za malu djecu.

Ako ste se dogovorili, pošteno priznajte, da ste se dogovorili sa DPS-om, da se sa njima “borite” protiv njihovog kriminala. Vi priznajte, a mi vam obećavamo da ćemo vam pokazati šta je demokratija i poštovanje izborne volje građana.

1 Comment

1 Komentar

  1. Zekovic Bobo

    20.12.2021. at 05:05

    Poslije one saljive prijetnje “Kata, mala kukavice, vrista si kad sam te davio!”, od strane clana GO Demokrata Mija Premudrog,Prestrasnog,Preobrazovanog od Martinovica, ovo ni malo saljivo upozorenje Njegovog Velicanstva Alekse Augustusa od Demokrata, slici na uvertiru za drzavni udar pravnih i svakakvih siledzija od Demokrata. Njegovo Velicanstvo Aleksa Augustus, sve vise podsjeca na lika kojeg je svijetu prikazao u pravom svijetlu Carli Caplin u filmu “VELIKI DIKTATOR” kad se igra sa balonom.U ovom uratku Demokrata, balon po kojem lupaju za sada je samo sicusna Crna Gora, umjesto Zemaljske kugle. Medjutim Srbija vec nije mala,nije mala, tri put ratovala, a treci put gurnula Crnu Goru i Crnogorce u progon, nestanak i smrt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije