Connect with us

Društvo

DEMOKRATE BAR: Nema novca za udžbenike i narodnu kuhinju, ima za putovanja i gorivo

Published

on

Četiri amandmana Demokrata na Predlog Odluke o Budžetu Opštine Bar za 2021. godinu, a koja se tiču besplatnih udžbenika za sve osnovce, više sredstava za narodnu kuhinju i nasuprot tome, smanjenje sredstava za službena putovanja i potrošnju goriva, odbijena su, saopštili su iz ove partije.

„Iskreno, očekivali smo da će bez obzira što ovi predlozi dolaze od opozicije, aktuelna vlast uvažiti tešku ekonomsku i materijalnu situaciju naših sugrađana, odnosno uvažiti naše dobronamjerne predloge.
Međutim, slično kao i prošle godine naši predlozi odbijeni su od aktuelne vlasti odnosno koalicije koju čine DPS, BIRAM CRNU GORU Radomira Novakovića Cakana, SD i BS”, navode iz ove stranke.

Oni ističu da je prosto nevjerovatno da se u budžetu od 20 miliona eura ne mogu pronaći sredstva za besplatne udžbenike i narodnu kuhinju. Dok je nasuprot tome, za službena putovanja opredijeljeno čak 46.000 eura, gorivo 55.000 eura, reprezentaciju 35.000 eura i to u doba korona virusa, odnosno vremena u kojem se prema svakom euru mora odnositi sa dužnom pažnjom, racionalno i odgovorno.

„Sa žaljenjem konstatujemo da je kompletna vlast u Baru danas pokazala, dokazala i potvrdila da im interes građana Bara apsolutno nije u prvom planu ali se istovremeno nadamo da će uskoro isti ti građani imati priliku, da ih sve kompletno, pošalju u opoziciju odnosno političku istoriju, bez prilike za demagogijom kakvu smo danas čuli na skupštinskom zasijedanju, političkim preživljavanjem odnosno trgovanjem na grbači građana Bara”, zaključili su u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije