Connect with us

Politika

DEMOKRATE: DPS nikad neće odustati od pokušaja jeftinih manipulacija i iznošenja bezočnih neistina

Published

on

Foto: Demokrate CG

Iz partije Demokrata su obratili povodom pozivanja nekadašnje vlasti, prilikom upotrebe Poslovnika, kako oni navode, na selektivan i krajnje primitivan način.

“Kada manipulatori iz parlamentarne manjine žele da se pozovu na Poslovnik, to čine selektivno i na krajnje primitivan način”, poručuju Demokrate.

Osvrnuli su se na član 90, stav 3 Poslovnika koji se odnosi na identifikaciju odbornika u Skupštini.

“Postavlja se  pitanje, ako se pozivaju na član 90, stav 3 Poslovnika koji govori da se poslanik lično identifikuje ubacivanjem identifikacione kartice u poslanički pult na svom sjedištu, zašto preskaču da kažu da to nije zadnji stav u tom članu i da postoji još jedan način utvrđivanja kvoruma, u skladu sa Poslovnikom”, poručuju Demokrate.

Zatim su se usresredili na alternativne načine utvrđivanja kvoruma, tom prilikom navodeći da nisu prekršili Poslovnik.

“Poslovnik, u članu 90 stav 4, propisuje da se na zahtjev 10 poslanika, utvrđivanje kvoruma vrši prozivkom poslanika. To je i učinjeno i time je do kraja ispoštovan Poslovnik koji definiše alternativne načine za utvrđivanje kvoruma. Dakle, na legalan način je primijenjena jedna od poslovničkih opcija za utvrđivanje kvoruma, na zahtjev 10 poslanika kluba Mir je naša nacija. Važno je istaći i da je Poslovnikom uveden i institut sjednice na daljinu, pa je, po prirodi stvari i u skladu sa zdravom logikom, onaj koji glasa i učestvuje u radu sjednice i prisutan na toj sjednici. Onaj ko može više, može i manje. To je drevni pravni princip. Ako poslanik može da odlučuje, on prethodno čini kvorum za odlučivanje. Sve drugo je apsurd, pa iz svega navedenog, proizilazi da je poslanica Šćepanović sa izuzetnom ocjenom položila ispit apsurdnosti, budući da je sve navedeno u njenom saopštenju potpuni apsurd”, tvrde Demokrate.

Zatim su optužili Demokratsku Partiju Socijalista, da se bavi neprimjerenim radnjama, a poslanici Šcepanović preporučili da dodatno se posveti izučavanju Poslovnika.

“S tim u vezi, potpuno je jasno je da DPS nikad neće odustati od pokušaja jeftinih manipulacija i iznošenja bezočnih neistina, time vrijeđajući inteligenciju cjelokupne crnogorske javnosti. Za poslanicu Šćepanović bi bilo veoma korisno da, kada već govori o početku, za početak pročita Poslovnik do kraja i prestane potcjenjivati građane Crne Gore”, zaključuju Demokrate

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije