Connect with us

Politika

DEMOKRATE IVANOVIĆU VLASNIKU VIJESTI I GP URA: Nije svako sklon zelembaćima

Published

on

Neposredan povod ovog odgovora jeste tekst pod naslovom “Vaistinu rekonstrukcija” u kome Željko Ivanović, na jedan krajnje neistinit ali – priznajemo – doista dirljiv način, pokušava uzeti u zaštitu ni manje ni više nego Crnu Goru i njene interese, naravno udarajući kao u prethodnoj i mnogim njegovim kolumnama na Demokrate, njegovu noćnu moru i opsesiju samo zbog toga što sa nama ne može upravljati. Sve bi to bilo u redu da putem logički vrlo tanjušne i krajnje nategnute optike za nacionalne interese ne pokušava da nam proda politiku GP URA, čiji je vlasnik, saopštile su Demokrate.

“U ovom konkretnom slučaju, koliko je nebitna sadržina pomentog teksta, toliko je značajna politička ambicija koja prosto vrišti iz poruka istog. Naime, gospodine Ivanoviću, vlasniče Vijesti i GP URA, svojim potonjim tekstom vršite jednu fundamentalno nemoralnu političku inverziju, ovog puta tako što dželata potpuno neopravdano pretvarate u žrtvu. Sa kojom bi javnost trebala da se ne samo solidariše, nego i identifikuje, te kako kažete “malog Dritana”, zvanog Zeleni, zaštiti od furija zlih “crvenih” i ostalih koji ne kupuju koncept koji nudite”, navode Demokrate.

Zaista, dodaju, ko ne poznaje situaciju u Crnoj Gori i recentna dešavanja, mogao bi čak i pomisliti da tekstualni uradak potpisuje kvalitetan šaljivdžija.

“No, da vidimo kako vam stoje tih par osnovnih teza. Kao prvo, ako smo mi Crveni, onda valjda logično proizilazi da su vlasnik Vijesti i GP URA Ivanović i štićenik Abazović zelembaći? Čak nam se čini da bi taj nadimak izvanredno stajao vlasniku Vijesti i GP URA gospodinu Ivanoviću. Drugo, mnogo važnije: ustvrditi da “ kada je trebalo odgovoriti Vučiću na direktno miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore onda su nam objašnjavali da je to posao Vlade, a da tamo nema njihovih predstavnika.” može samo političar-zelembać, koji vrlo dobro zna zbog kojeg cilja izbjegava istinu”, ističu Demokrate.

Podsjećanja radi, kažu Demokrate, dok su predsjednik GP URA i njegov politički intimus, inače vlasnik Vijesti i GP URA ćutali kao zaliveni, a pojedini bili zvijezde i korisnici Vučić(ević)evih medija, mi smo ga napadali i bili sami žestoko i beskrupulozno napadani, jer za razliku od Ivanovića koji sa dotičnim ima komunikaciju na dnevnom nivou i kog je ugostio u Podgorici, Demokrate ga nisu ni upoznale.

“Evo da vlasnika Vijesti i GP URA demantujemo sa njim samim. Naime, prije samo mjesec dana, kada je gospodin Vučić imao kritički osvrt ka Crnoj Gori i njenoj Skupštini, portal Vijesti 17.08. u 16h objavljuje tekst pod naslovom – Demokrate: Vučić i dalje plasira neistine i spinove o “antisrspkoj” rezoluciji. Drugih reakcija na pomenutu izjavu nije bilo. Toliko o tome. Pored toga, kad je god trebalo biti na braniku Sporazuma, predsjednik Skupštine i Vlade su bili beskompromisno tu, bez obzira na ogavnu propagandu koja je vodjena iz beogradskih tabloida i drugih centara, u kojima pliva vlasnik Vijesti i GP URA”, naglašavaju Demokrate.

Takođe važno, smatraju Demokrate, dok je vlasnik Vijesti i URA-e, Ivanović, drugovao sa Vučićem i Dakom Davidovićem, mi smo se i tada borili za građansku i evropsku Crnu Goru, a Ivanović, kao vlasnik Vijesti i URA-e – logično i dosledno – za titulu Zelembaća.

“Ekologija kao prioritet, nema šta. Idemo dalje. Dok su se vlasnik Vijesti i URA-e, Ivanović i zelembaći dogovarali sa DF, Demokrate su štitile građanski koncept države. Šteta bi bilo ne prisjetiti se cijele priče oko Tužilačkog savjeta i tužilačkih zakona i ko je tu koga vraćao na zapadni i evropski put štiteći tako nacionalne interese Crne Gore. A sad bi zelembaći da uvale svoje i Ivanovićeve kadrove kao nezavisne eksperte, i još bi da im se aplaudira kao u slučaju izbora Vlade. Svojevremeno je i DPS isto tako uvaljivao “nezavisne” novinare u Javni servis, a koji su kasnije izreda završavali u njihovim poslaničkim klupama. Neće da može”, poručuju Bečićeve Demokrate.

Prema njihovim riječima, pazite samo ovu logičko-moralnu katastrofu koju nam u raznim inkarnacijama već (pre)dugo pokušavate prodati kao temeljni aksiom: pošto građani ove zemlje očito svoje povjerenje na izborima nisu dali vašim političkim favoritima, tada će, kazuje se iz vašeg teksta, morati da postoji neko ko će im tu volju nametnuti mimo izbornog rezultata.

Jer, dodaju, građani po vama ili ne umiju da ocijene šta je za njih dobro, ili jednostavno nisu bitni.

“U tom cilju ste proteklih mjeseci od kolumnista, redovnih gostiju Vašeg medija i onih bliskih subjekata, formirali još jednu političku falangu olovnih vojnika koja bi da nam se proda za eksperte i samozvani bedem nacionalnih interesa Crne Gore. Neće moći, gospodo. Povjerenje se zaslužuje kod građana Crne Gore, a ne kod Zelembaća, kako je to bio slučaj u prethodnih 30 godina. No, ko god je slušao Željka Ivanovića, prošao je kao Pozitivna Crna Gora, zato u pamet se zelembaći”, zaključuju Demokrate.

2 Comments

2 Komentara

 1. malicrnogorac

  21.09.2021. at 20:35

  demokrate —preopširno za čitanje
  dovoljan naslov saopstenja…
  reklo bi se “ plitka voda /čitaj partija / jako žubori. “

 2. Anonim

  22.09.2021. at 09:42

  I jedni i drugi skloni ste zelembaćima i vlasti. Udružili ste se sa crnim đavolima i dogurali nas do dna
  Bečić i Abazović uzimaju novac novac od onoga ko nudi i daje, pa se opijeni predstavljalju vođama u vlasti.
  Niko od vas nije vlast. Vi ste plaćeni robovi sa tuđim bičem nad Crnom Gorom

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije