Connect with us

Politika

DEMOKRATE: URA želi da sruši Vladu, pa da Abazović bude premijer

Published

on

GP URA, kako su kazali, sad krajnje neumješno pokušava da se pere od činjenice da su željeli da DF sruši Vladu kako bi u novoj kompoziciji na stolu bila i funkcija premijera, jer, dodaju, premijer naravno ne može biti formalno pravno niko drugi u rekonstruisanoj Vladi osim gospodina Krivokapića. A to je kontra njihovog cilja

Cilj Građanskog pokreta URA jeste rušenje 42. Vlade Crne Gore, ali tako da za to neko drugi preuzme krivicu, nakon čega bi u novonastaloj situaciji funkcija premijera po njihovim željama bila dostupna i za Dritana Abazovića, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

Sredstva kojim se taj cilj ima postići jesu, navode Demokrate, konstantno dizanje tenzija i pravljenje novih sukoba putem zamjena teza i političkog podmetanja koji se javnosti pokušavaju “prodati” za principijelnu politiku.

-I to građani Crne Gore moraju da znaju. To je ona ista politika u kojoj Abazović tvrdi da je za ustoličenje, a onda traži zabranu ustoličenja- kažu Demokrate.

Oni su reagovali na izjavu potpredsjednika Ure Miloša Konatara koji je kazao da Vlada neće pasti i ako ne bude rekonstrukcije.

Iz Demokrata navode da putem konstantnih podizanja tenzija i opstruisanja dogovora teži se stvoriti duboko političko blato iz kojeg bi nastalo lažno opravdanje za GP URA da naprave još jedan potez u maniru Pozitivne i izigraju volju građana koji su razvlastili kriminogeni DPS.

-Odatle i njihova konstantna vika kako se svi ostali, dakle većina od 38 poslanika, bore za fotelje u samoj Vladi, a samo oni ne bore, jer ih samo oni imaju!

Primjer za to jeste tvrdnja Miloša Konatara da “ukoliko ne dođe do rekonstrukcije ova Vlada nastavlja da funkcioniše”. U toj mega obmani Konatara se upravo i najjasnije vidi cilj GP URA: da ne dođe do rekonstrukcije i da Vlada nastavi da funkcioniše, ali po njihovoj želji do prve krivine. Jer interesi i jasna volja građana Crne Gore ne predstavljaju ništa onima koji se bore isključivo za svoje pozicije- navode Demokrate.

Osim toga, kako kažu, Konatar u pokušaju da stvori krivu sliku situacije krajnje politicki licemjerno ocjenjuje kako sporazum između Demokrata i DF-a znači “objedinjavanje opcije na političkoj decnici”, što bi “liberalne i zelembaće” onda trebalo da u očima javnosti učini hiperprogresivcima iako svi vide da im je ubjedljivo najmilija boja plava i da se samo za nju bore.

-Toliko o liberalnoj, modernoj i zelenoj partiji. Glede toga ko je u stvari desnica najbolje govore činjenice da se na GO GP URA – u istinskom maniru DPS-a – odlučivalo o vjerskom obredu ustoličenja, kao i da su odbornici tog pokreta u SO Cetinje glasali protiv istog, a Abazović tokom napada DPS-a na Cetinju sve radio da policija ne reaguje obezbijedi ustoličenje, miješajući se na taj način u slobodu vjeroispovijesti. Krajnje desničarski- navodi se u saopštenju.

Za pomenuti, dodaju Demokrate, sporazum je svakom čovjeku jasno da je nastao isključivo kao plod potrebe da se politička situacija u parlamentarnoj većini smiri, da društvo više ne trpi tenzije, da Vlada dobije podršku da radi svoj posao i da joj se “iznad glave” ukloni prijetnja.

-Drugo zanimljivo podmetanje Konatara jeste da su i Demokrate pri stavu da je ekspertska vlada neuspješna. Kako to može biti istina kad su Demokrate jedini subjekt koji od početka u potpunosti i bezuslovno podržava rad Vlade, ali i premijera Krivokapića, a evo i jedini kojima je i sadašnji predlog premijera u potpunosti prihvatljiv to valjda samo Konatar zna?!- navodi se u saopštenju.

I tu je, smatraju u Demokratama, građanima sve jasno.

-Glede upornog obmanjivanja javnosti da “Demokrate koče i blokiraju proces izbora TS”, još uvijek čekamo da javno dematujete gospodina Milana Kneževica koji je prije neki dan saopstio da je DF zajedno sa Abazovićem dogovarao tužilacke zakone i prateca potanja, protiv kojih je bila EU, ali i da je – iza leđa Demokrata – dogovarani razni odlici trgovine nezavisnim institucijama koje bi morale biti lisene partijskog uticaja. Sad neka nam gospodin Konatar shodno svojoj logici da njih sporazum Demokrata i DF ne obavezuje, objasni na koji način sporazum Abazovića i Mandića obavezuje Demokrate i građane Crne Gore- upitale su Demokrate.

GP URA, kako su kazali, sad krajnje neumješno pokušava da se pere od činjenice da su željeli da DF sruši Vladu kako bi u novoj kompoziciji na stolu bila i funkcija premijera, jer, dodaju, premijer naravno ne može biti formalno pravno niko drugi u rekonstruisanoj Vladi osim gospodina Krivokapića. A to je kontra njihovog cilja.

-Jasno je da sve sto URA radi jeste opstrukcija. Svaki dan novi uslovi i “principi”. Srećom po Crnu Goru ta vremena su prošla, jer građani svakodnevno sve glasnije svjedoče da ih ovo neodoljivo podsjeća na Pozitivnu u Nikšiću sa čuvenim “Dritanovim uslovima”, “Evorpsko lice” u Podgorici, ali i poslanike Pozitivne 2016. godine u Skupštini Crne Gore kada su takođe “principijelno” spasili Mila Đukanovića. I dalje se nadamo da je svaka sličnost slučajna- poručuju Demokrate.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije