Connect with us

Politika

DEMOKRATSKI FRONT PORUČIO: Nećemo rušiti Vladu sa DPS-om!

Published

on

Demokratski front na sjutrašnjem sastanku neće prihvatiti predlog predsjednika Skupštine Aleke Bečića vezano za rekonstrukciju Vlade, saznaje televizija A1.

Većina u vladajućoj koaliciji smatra da nova Vlada Crne Gore treba da bude čisto politička, s tim što bi neke ministare od postojećih za koje ocjenjuju da su dobro radili svoj posao političke partije mogle da zadrže na svojim kvotama ali će se insistirati da se ispoštuje D’Ontov-a formula raspodjela resora u novoj Vladi.

Prema saznanjima A1 televizije, ukoliko se ovo ne prihvati onda će većina u parlamentarnoj većini tražiti formiranje tehničke Vlade koja bi pripremila vanredne izbore zajedno sa lokalnim koji će se održati na proljeće naredne godine.

S obzirom da Demokratski front neće da ruši Vladu sa DPS-om, prema saznanjima A1 televizije, u Demokratskom frontu razmišljaju da ukoliko se ne postigne dogovor od 27. septembra na Krstov dan počnu proteste kao odgovor na stav parlamentarne manjine. Taj dantum se poklapa sa početkom protesta DF-a iz 2015. godine.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije