Connect with us

Politika

DEMOS: Parlamentarna većina da se sastane i suoči sa složenom situacijom u zemlji

Published

on

Oni koji su dobili mandate 30.avgusta treba da hitno pokrenu demokratsku, modernu, reformsku inicijativu, saopšteno je danas iz Predsjedništva DEMOS-a. Oni poručuju da treba zaustaviti i preokrenuti negativan, sve riskantniji tok procesa u crnogorskom društvu.

“Umjesto inflacije izjava predstavnika estradne politike, uglavnom o odbranama naroda, pokušajmo da odbranimo građane koji se legitimno interesuju za svoj realan život”, zaključak je usvojen na sjednici Predsjedništva DEMOS-a.

Poručuju da ne samo da nije uspostavljen vrijednosno funkcionalan sistem, već nema ni naznaka da se ide ka tome, pa je zato neophodno da predstavnici parlamentarne većine, koji izvorno i institucionalno izražavaju većinsku volju građana na izborima 30.avgusta 2020. pokušaju da urgentno zaustave negativan, na momente dramatičan tok razvoja crnogorskog društva.

“Parlamentarna većina treba hitno da se sastane i da se na demokratski način suoči sa vrlo složenom situacijom u zemlji i u samim državnim institucijama. Razlog više za ozbiljnu inicijativu leži u činjenici da vlada, posebno neki njeni segmenti, nisu u stanju da se suoče sa problemima zemlje, a da je, po mnogima, nedorasli premijer, izabran za to mjesto u crkvi, sada po svemu sudeći, u mnogim, pa i u necrkvenim rukama”, navodi se u zakljčcima Predsjedništva te partije.

Kako se dodaje u saopštenju, zato oni koji su dobili mandate 30.avgusta treba da hitno pokrenu demokratsku, modernu, reformsku inicijativu čime bi zaustavili i preokrenuli negativan, sve riskantniji smjer društvenih procesa u crnogorskom društvu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije