Connect with us

Politika

Detalj koji završava posao

Published

on

Piše: Željko Vukmirović

Prvo je bilo Bog je u detaljima. Ali od te ideje se nekako brzo odustalo. Đavo je u detaljima je već bila prihvatljivija opcija i prečica do pojednostavljenja i otkrića suštinskih problema. Onda je isposlovano i ono “Upravljanje je u detaljima” za koje se ispostavilo da u bilo kojoj verziji završava posao.

A onda se već nekako stigne i do kandidature za predsjednika.

Počevši od onog kako će svaki poklonik četničkog pokreta, “srpskog sveta” i uporne revizije crnogorske istorije koji već 30 godina dosađuju svojim nebulozama svakom iole normalnom čovjeku u Crnoj Gori imati jasnu računicu. Na predstojećim predsjedničkim izborima glasaće za Raja. I oko toga nema pogađanja. Uz njih, tom višedecenijskom skupu gubitnika pridružiće će se i svi oni odnedavno uhljebljeni po opštinama i firmama koje “po dubini” kontroliše Demokratski front. Plus, pridošlice koje će već nekako steći glasačko pravo. To obavezno.

Odabir građanskog kandidata za predsjednika je od priželjkivanog rješenja stiglo do priče za laku noć. Naročito ako hoćete da poplašite rođenu djecu. Samo im spomenete građanskog kandidata i eto ti trauma. Ova dobra vjera je ispečena na parlamentarnim izborima od prije dvije i po godine i ispostavila se kao totalno nesvariva.

Zvijezda te građanske opcije za predstojeće predsjedničke izbore zvani Mickey ili Spajke, kako ko voli, u najboljoj tradiciji ironije završio je kao “zvezda”. I to ona boravišno prijavljena u beogradskoj opštini Zvezdara, baš tamo gdje padaju – zvezde. Pri tome, građanštinu ovog kandidata obilježio je učinak iz vremena kada je bio ministar finansija i iza kojeg je, bar prema raspoloživim činjenicama o potrošnji novca i suvislim razlozima za to, ostalo samo puno posla za racionalno promišljanje. A i tužilaštvo.

Valja pomenuti i onaj lokalni trač prema kojem je medijski magnat zvani Miško projektovan kao budući građanski predsjednik. Samo što je ta ideja i kao trač istog časa pretvorena u bizarnu smijuriju prema kojoj je ispalo da svako istraživanje javnog mnjenja ili anketa nemaju što da traže.

Za sve prekaljene hodače sivih cesta iz domena litija u režiji srpske crkve upisuje se kandidat Vukšić, kao bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost, šaptač preletačima, sada već demohrišćanin i reformator.

Zajednički imenitelj za sve pomenute je lični i poslovni interes za destabilizaciju države Crne Gore.

Običan detalj. Onaj koji završava posao.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije