Connect with us

Politika

DF: Abazović insistira na formiranju političke Vlade bez Krivokapića kao premijera

Published

on

Demokratski front (DF) pokazao je spremnost na kompromis odustajući od zahtjeva za formiranjem nove Vlade bez Zdravka Krivokapića, ali je za nas potpuno novi momenat da vicepremijer Dritan Abazović insistira na formiranju nove političke Vlade u kojoj Krivokapić ne bi bio premijer, kazali su u tom političkom bloku.

DF smatra da bi trebalo zaustaviti talas svakodnevnih saopštenja u kojima, kako navode u tom političkom bloku, dobijamo ekskluzivitete koji dodatno potvrđuju ozbiljnu krizu na relaciji Krivokapić – Abazović.

– Treba da u najskorije vrijeme u neposrednim pregovorima svi zajedno, bez ultimatuma i ucjena, doprinesemo prevazilaženju krize – poručili su u DF-u.

Ističu da ostaju dosljedni modelu razrešenja ozbiljne društveno-političke krize koji su u načelni elementima saopšitli u zajedničkom saopštenju sa Demokratama.

– Koncept ekspertske Vlade je nakon dvjesta dana njenog rada izgubio ne samo podršku DF-a, već i građana koji su očekivali konkretne rezultate u svim oblastima. Taj “ekspertski” eksperiment doživio je fijasko iz prostog razloga jer Vlada Zdravka Krivokapića ni formalno, a ni suštinski nije bila ekspertska – kažu u Frontu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije