Connect with us

Politika

DF: I URA da doprinese prevazilaženju krize

Published

on

Demokratski front (DF) pozvao je Građanski pokret URA da, kako su kazali, “pokažu neophodnu odgovornost i pomognu kako bi zajedno izašli iz teške političke krize, u kojoj se Crna Gora nalazi”

Iz Demokratskog fronta su kazali da su očekivali da će građanski pokret URA snažno pozdraviti dogovor, postignut između DF-a i Demokratske Crne Gore, kojim se prevazilazi duboka društvenopolitička kriza.

“Pritom vjerujemo da je upravo to bila ideja, koju su predložili i zagovarali naši partneri iz parlamentarne većine”, kazali su iz DF-a.

Podsjećaju da je na posljednjem sastanku predstavnika parlamentarne većine postignut jednoglasan zaključak da će svi podržati dogovor između DF-a i Demokrata.

“Predstavnik pokreta URA na tom sastanku posebno je apostrofirao neophodnost dogovora DF-a i Demokrata, i da sporazum trojice nosilaca Liste od 9. septembra ne bude ugrožen tim dogovorom”, dodaju iz DF-a.

Poručuju da su Demokratski front i Demokrate postigli dogovor o razrešenju političke krize, uprkos ranijim nesporazumima i poremećenim odnosima, te kako dodaju, očekuju da svi konstituenti parlamentarne većine, uključujući i Uru, daju svoj doprinos prevazilaženju krize.

“Podsjećamo da je DF ostao u potpunosti dosljedan u svom odnosu prema bivšem režimu i zarobljenim kriminalno kurumpiranim pravosudnim institucijama. Mi smo upravo garant da se ključna obećanja, koja smo dali građanima 30. avgusta, u potpunosti ispune”, kazali su iz DF-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije