Connect with us

Politika

DF: Nećemo dozvoliti da Frankenštajnova koalicija promijeni izbornu volju građana

Published

on

U orkestriranim napadima na predsjednika Opštine Budva Marka Carevića, a u nedostatku političkih ideja i programa, poslednjih dana zdušno su se udružili Demokrate, DPS, SDP, SD, SNP i Prava Budva kao i pojedinci koji su glasnogovornici bivšeg režima Mila Đukanovića, navode iz Demokratskog fronta Budva.

“Ovu široku koaliciju očigledno okuplja zajednička ideja da ostvare ono što DPS nije uspio prošle godine tj. da smijene legitimnog predsjednika opštine i destabilizuju vlast, znajući da im je to jedina šansa da povrate svoj poljuljani politički rejting. Ovom akcijom, koja nije stvar slučajnosti, otrivene su pozicije za neka naredna dešavanja u Crnoj Gori i sada je očigledno da svi oni koji su izgovarali tezu da je DF jednako DPS su ustvari ti koji sa DPS dijele zajedničke ideje, imaju zajedničke interese i sa kojima rade zajedno”, navodi DF.

A onda su dodali.

“Veoma je indikativno kako je ova nova koalicija, predvođena Demokratama, postala alergična na srpsku dinastiju Karađorđević, osporavajući im čak i pravo da u pravnoj proceduri traže povraćaj oduzete imovine koji je pokrenut još 2005. godine”, ističe DF.

Kako su dodali, jedna od osnovnih programskih odrednica Nove srpske demokratije i DF jeste povraćaj oduzete imovina svima u Crnoj Gori jer to nalažu principi vladavine prava, pravne sigurnosti i prava na privatnu svojinu.

“Iz tog razloga se gospodin Carević zalaže da se svakome vrati ono što su im bivši režimi oduzeli. Dobro je poznat njegov stav da se oduzeta imovina vrati svima onima kojima je oduzeta, a posebno stanovnicima Boke, među kojima su Paštrovići, Grbljani, Maini, Pobori i drugi. Kao neko ko dolazi iz porodice koja je bila žrtva otimanja imovine normalno je i prirodno da na najbolji način zastupa interese svih koji su doživjeli isto. Oni koji su prethodnih dana pokušali da jeftinim političkim trikovima okrenu Paštoviće i Grbljane protiv predsjednika opštine neka pogledaju izborni rezultat i neka se podsjete činjenice da su u svom mjestu izgubili od njega, baš iz razloga što ih najbolje poznaju u njihovim sredinama pa su ih shodno tome i ocijenili kao manje vrijednima na izborima”, navodi DF.

Prema njihovim riječima, ova “proevropska gospoda, kako sebe javno predstavljaju, idu čak do te mjere da negiraju pravo da pred nadležnim institucijama Karađorđevići podjednako kao i svi drugi, zastupaju svoje interese, dok su sa druge strane, kada im je to bilo politički isplativo u lokalnom parlamentu zdušno i emotivno zastupali tezu da Karađorđevićima treba podići spomenik u Miločerskom parku”.

“Ovakvu promjenu mišljenja je patentirao Milo Đukanović, pa vidimo da su mnogi posle 30.avgusta krenuli njegovim stopama, što nije ni čudno jer im se lideri partija više viđaju sa njim nego sa rođenom majkom. Dovoljno je vidjeti osmjehe na licu prilikom tih susreta pa zaključiti da se sličan sličnome raduje, s tim što se ovdje teško može procijeniti da li je po Crnu Goru lošija kopija ili original”, saopšteno je iz DF-a.

Dalje navode.

“Svi politički subjekti i odbornici koji nisu glasali za izvještaja o radu predsjednika opštine i organa lokalne uprave za 2020. godinu kada se desio teroristički upad u opštinu, kada su privatno obezbjeđenje i policija držali zgradu opštine pod opsadom 74 dana, kada je izvršena politička korupcija, kada su suzavcima, šok bombama i pendrecima rastjerivani turisti, stavili su se na stranu DPS kriminalaca i time dali legitimitet nasilnoj promjeni vlasti. Svako ko nije digao ruku za izvještaj pružio je ruku DPS-u jer se očito ne slaže sa onim što je Carević zajedno sa ostalim funkcionerima i građanima radio tokom lokalnog državnog udara”, navodi se u saopštenju.

Kako su dodali, izborni rezultat odredio je mjeru svima, “pa je tako izborna lista koju je predvodio Marko Carević osvojila 42 odsto i sama demolirala DPS koji je zadobio istorijski udarac od kojeg se nikada neće oporaviti”.

“Na taj način građani su, bolje od svojih političkih predstavnika, pokazali kome vjeruju i ko treba da upravlja gradom u periodu od četiri godine. Oni koji su bili na toj listi, a vođeni svojim uskotranačkim i ličnim interesima, SNP i Prava, pomislili su da mogu da mijenjaju izbornu volju građana. Vidimo da poslednjih dana pokušavaju da budu jurišnici nekih drugih partija na lokalnom nivou i njihovi portparoli pa onda pominju “uzurpiranu” zemlju. Pitamo se samo jesu li to one iste persone koje su baš na toj “uzurpiranoj” zemlji molili danima da ih primimo na listu, pa su se do te mjere umiljavali da ni koze nisu bile pošteđene od dodvoravanja i milovanja zarad političkih interesa”, navodi DF.

Koliko budvanski odbori SNP i Prave poštuju turiste koji borave u gradu dovoljno se, ističu, jasno vidi u njihovom upoređivanju sa kozama.

“A kada već govorimo o plemenitima životinjama i dalje se sjećamo lijepog druženja gospodina Rađenovića sa jarićima na farmi u Krimovici kojem u tim danima nije smetala nikakva “uzurpacija imovine” već je blago rečeno na koljenima molio da ga DF primi na izbornu listu i na taj način spasi od političke smrti. Na Pravu Budvu koja je u nestajanju, nećemo trožiti dragocjeno vrijeme, dovoljno je što ih članstvo svakodnevno napušta a nije ni čudno jer rukovodstvo ovog odbora mijenja raspoloženje u zavisnosti koji alkohol i iz koje države toga dana konzumira, pa su tako jednog dana za Srbiju, drugog za Rusiju a trećeg za Ameriku, sve više ličeći na partiju pod čijom su šapom već određeni vremenski period”, navodi DF.

Poručuju da sigurno neće dozvoliti da ova Frankenštajnova koalicija koja se okupila protiv predsjednika opštine Marka Carevića uspije u svom naumu promjene izborne volje građana.

“Toliko puta nismo odgovorili na besprizorne napade koji konstantno dolaze sa druge strane niti obraćali pažnju na lične atake, smatrajući da je to samo plod nezadovoljstva izbornim reultatom i personalne frustracije. Sada postaje kristalno jasno da stalnu krizu u Budvi proizvode oni koje žele da ponište izborni rezultat građana a predstavljaju se kao demokrate. Što se nas tiče, moraće precizno i konačno da se odrede da li su sa DF-om ili sa DPS-om”, zaključuje DF.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije