Connect with us

Politika

DF O INICIJATIVI: Podrška važnih subjekata, narednih dana sastanci

Published

on

Iz Demokratskog fronta (DF) su kazali da je njihova inicijativa za izbor nove Vlade, na prvom zajedničkom sastanku, dobila podršku važnih političkih subjekata dok su, kako dodaju, ostali članovi vladajuće koalicije današnjim odgovorima iskazali spremnost da razgovaraju o svim pitanjima. Najavljuju da će narednih dana organizovati pojedinačne sastanke sa svim partnerima kako bi, kako su kazali, prije organizacije ponovnog zajedničkog sastanka mogli da se pojave sa cjelovitim, i usaglašenim rješenjem

Demokratski front iskazao je zadovoljstvo odgovorima koje su dobili od koalicionih partnera iz parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore.

“Naime, naša inicijativa za izbor nove Vlade je dobila na prvom zajedničkom sastanku podršku važnih političkih subjekata, a ostali članovi vladajuće koalicije su današnjim odgovorima iskazali spremnost da razgovaraju o svim pitanjima vezano za ovu temu kao i sve druge koje se odnose na budućnost Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Demokratski front se zahvaljuje partijama skupštinske većine zbog iskazane spremnosti na razgovor i najavljuju da će narednih dana organizovati pojedinačne sastanke sa svim partnerima kako bi, kako su kazali, “prije organizacije ponovnog zajedničkog sastanka mogli da se pojavimo sa cjelovitim, i vjerujemo usaglašenim rješenjem, a na osnovu onog što smo obećali građanima u predizbornoj kampanji”.

“Ako smo svi posvećeni evropskim integracijama kao što to javno saopštavamo, onda treba da pođemo od činjenice da nas izostanak eventualnog dogovora u parlamentarnoj većini sve više i više udaljava od tog cilja”, navodi se u saopštenju.

Iz DF-a ističu da će, kako su kazali, oslanjajući se na snažnu podršku koju su im dali građani na izborima 30. avgusta prošle godine i, kako dodaju, ne želeći da iznevjere njihova očekivanja uložiti najveće moguće napore da nađu zajednički jezik i postignu sveobuhvatan dogovor na korist svih građana Crne Gore.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije