Connect with us

Politika

DF: Vlast u Budvi više ne postoji, Radović prekinuo sjednicu,

Published

on

Sjednica budvanskog parlamenta prekinuta je jer, kako je kazao predsjednik Skupštine opštine Krsto Radović (Demokrate), nije bilo kvoruma na zasjedanju skupštinskog radnog tijela za statut i propise.

“Odbor za statut i propise nije zasjedao jer nije bilo kvoruma, sjednica je prekinuta, desilo se ono što smo i očekivali”, kazao je predsjednik SO Budva Krsto Radović.

Odbornik koalicije Za budućnost Budve Nikola Kralj kazao je da žele da se parlament odblokira.

“Vrlo je važno da se izjasne odbornici da većinom glasova vidimo gdje smo”, istakao je Kralj.

Radpvoć je odgovorio da bi se moglo glasati o nečemu prvo moraju da se izjasne odbori.

“Ovdje postoji Zakon o lokalnoj samoupravi i mi se shodno tome moramo ponašati. Ja sam upozoravao da će se to desiti, ja razumijem vašu želju ali bez odluke odbora ne mogu jer je upravo to radio DPS”, naglasio je Radović.

Žustra rasprava među odbornicima je nastavljena iza kamera, nakon prekida sjednice.

Nakon završetka sjednice, jer mu Radović nije dao riječ da se obrati, šef kabineta predsjednika opštine, Nikola Jovanović (DF) optužio je Radovića za zloupotrebu funkcije, ocjenujući da je predsjednik lokalnog parlamenta unizio građane i srušio politički sistem.

“Riječ je o izazivanje tenzija kako bi se smijenio predsjednik Opštine Marko Carević. Predsjednik parlamenta zloupotrebljava funkciju i ovo je krivično djelo i stekli su se uslovi za njegovu smjenu. Nećemo pristati na promjenu Carevića i ucjene. Evo ponude, raspustimo Skupštinu i idemo na izbore. Ova vlast više ne postoji”, kazao je Jovanović

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije