Connect with us

Politika

ĐEKA: Svaki pokušaj rekonstrukcije Vlade uzaludan posao

Published

on

Svaki pokušaj rekonstrukcije Vlade je uzaludan posao, ocijenio je predsjednik Demokratske partije (DP) Fatmir Đeka, dodajući da su izbori uvijek najdemokratskije rješenje za izlazak iz aktuelne krize

On je kazao da nijesu dobili poziv od premijera Zdravka Krivokapića, povodom razgovora o rekonstrukciji Vlade.

“Ranije smo imali jedan neformalan razgovor u Vladi sa njegovim saradnicima. Ali, sve je to izgledalo nepripremljeno, pa time i dosta neozbiljno”, rekao je Đeka agenciji Mina.

On ocjenjuje da je Krivokapiću i saradnicima, zbog međunarodne zajednice, bilo stalo da razgovaraju sa DP.

“Popularno rečeno opipaju nam puls i da, ipak, i pored slatkorječivih i omamljujućih fraza, nastave dosadašnju politiku. A koja nam je, za 300 dana, kao zajednici i društvu u cjelini veoma malo dobra donijela”, kazao je Đeka.

Prema njegovim riječima, zato albanskim političkim subjektima kako prije deset mjeseci, tako i danas, nije mjesto u toj i takvoj Vladi.

Đeka je kazao da nemaju iluzija “da oni znaju drugačije nego kako sada djeluju”.

Upitan da li je DP imao sastanak u vezi sa eventualnim učešćem u rekonstrukciji Vlade sa parlamentarnom većinom, Đeka je kazao da osim susreta sa Krivokapićem, predstavnici stranaka nacionalnih manjina, razgovarali su i sa vicepremijerom i liderom URA-e Dritanom Abazovićem.

“Ni na tom sastanku tema nije bila mogućnost ulaska u nekakvu rekonstruisanu Vladu niti je iko pokrenuo to pitanje”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, činjenica da se samo deset mjeseci od formiranja, razgovara o rekonstrukciji trenutne Vlade, evidentno je, kako ocjenjuje Đeka, priznanje neuspjeha od onih koji joj i dalje većinski podržavaju u parlamentu.

Odgovarajući na pitanje pod kojim uslovima DP je spremna da bude dio nove Vlade, i da li je to za njih opcija, Đeka je rekao da je to manjinska vlada.

1 Comment

1 Komentar

  1. vjecnamoja

    03.10.2021. at 17:29

    Pronicljiva i pametna ocjena g.DJEKE ,
    oko ulaska u rekostruisanu /ISTU /Vladu !
    kako moze biti drugačija ako ostaje
    nesposobni Premijer —može sve promijeniti a ako ostane ON i
    BILEĆANKA —nista se nece promijeniti…
    IZBORI I SAMO IZBORI !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije