Connect with us

Politika

Đeljošaj: Uskratiti podršku premijeru i dogovarati se o novoj Vladi ili izborima

Published

on

Dodaje da bi bilo bi dobro da su i ostali dugogodišnji lideri uradili slično kao predsjednik DPS-a Milo Đukanović, koji je, kao neko ko razumije politiku, na zadnjem Kongresu partije najavio da je njegov mandat na čelu DPS-a oročen i da priprema i sprovodi reformu u svojoj partiji

Sedamdeset poslanika ne podržava ovu Vladu, i očekujem da će odlučiti u korist države i razvoja i uskratiti podršku Krivokapiću, a nakon toga, možemo se dogovoriti o novoj Vladi, prelaznoj Vladi ili izborima, uz poštovanje onoga što bude većinski stav u Skupstini Crne Gore, kazao je lider Albanske alternative Nik Đeljošaj za CdM.

On je kazao da je Vlada Zdravka Krivokapića završila mandat kada joj je otkazao podršku Demokratski front, što je, kako je kazao, u razvijenim demokratijama znak da odmah premijer podnosi ostavku.

-Kako imamo posla sa čudnom osobom na čelu Vlade, moraće se kroz u Skupštini iskazati nepovjerenje- ističe Đeljošaj.

Đeljošaj tvrdi da je nedavno potpisani Memorandum doprinijeti da Albanska alternativa zajedno sa svim demokratskim partijama bude most saradnje.

-Manjinske partije od vlasti i opozicije su pozvane na saradnju, i istacale su da su za saradnju-, navodi on.

Upravo tako, dodaje, i vidi poziciju partija manje brojnih naroda.

-Da u velikim podjelama doprinesemo kako bi se razgovaralo i da dijalogom rješavamo otvorena pitanja. Politička glupost pojedinih partija, da iako se slažu u nekim projektima, da neće da glasaju sa ovim ili onim subjektima, dovela je našu državu da nas javno kritikuje Brisel i neispunjavanje Evropskih obaveza- istakao je Đeljošaj.

Dodaje i da je Crna Gora imala demokratsku promjenu vlasti, na način kako dolikuje demokratskoj državi na izborima.

-Imamo nepovjerenje između partija, istrošenost i decenijske svađe i netrpeljivist pojedinih politickih lidera. Moramo naći minimume mogućnosti političke saradnje – ocijenio je Đeljošaj.

Kako je kazao, očekuje da mlađi ljudi iz politickih struktura preuzmu odgovornost.

-Ne znam nijedan razlog da npr. Nikola Rakočević i Milun Zogović ne sarađuju i dijalogom rješavaju probleme koje ima Crna Gora. Dva mlada i perspektivna političara iz razlicitih partija, ali bez opterećenja iz prošlosti-, jasan je Đeljošaj.

Kako dodaje, bilo bi dobro da su i ostali dugogodišnji lideri uradili slično kao predsjednik DPS-a Milo Đukanović, koji je, kao neko ko razumije politiku, na zadnjem Kongresu te partije najavio da je njegov mandat na čelu DPS-a oročen i da priprema i sprovodi reformu u svojoj partiji.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije