Connect with us

Politika

ĐELJOŠAJ: “Vlada diskriminiše Albance”

Published

on

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj saopštio je da je obavijestio američkog kongresmena Ričija Džona Toresa o diskriminaciji koju Vlada i aktuelni premijer Crne Gore čine albanskim opštinama, posebno opštini Tuzi. On se sa Toresom sastao danas, u okviru posjete SAD.

Đeljošaj je rekao da je glavna tema razgovora sa Toresom, koji je član odbora za finansije i potpredsjednik Savjeta za nacionalnu bezbjednost u Kongresu SAD-a, bila trenutna situacija Albanaca u Crnoj Gori, uklanjanje Crne Gore sa sigurnog puta građanske države i povratak sveštenstvu, sa posebnim fokusom na etničko čišćenje državnih institucija.

-“Drugo važno pitanje o kojem se razgovaralo na sastanku bilo je postupak državnog tužioca, sa političkim i antialbanskim motivima, za mirni protest koji su u februaru održali Opština Tuzi i vlasnici lokala, podižući tužbe protiv mene i mojih saradnika”, saošptio je Đeljošaj.

On je rekao da je Tores poznat kao pristalica demokratskih pokreta i prijatelj Albanaca, te da se ističe jasnim idejama demokratizacije u Crnoj Gori građanskoj državi, a ne klerikalno/nacionalističke.

Na sastanku je, između ostalog, podvukao punu podršku Albancima u Crnoj Gori, prenoseći naše probleme Kongresu i administraciji Bajdena, da najmoćnija država na svijetu izvrši pritisak na Vladu koja politički i ekonomski diskriminiše Albance.

“Podsjećam vas da je kongresmen Tores nasljednik Eliot Engel, koji je prepoznat kao veliki prijatelj albanskom narodu u američkom Kongresu, koji se javno zalagao za status Albanaca u regionu i šire. Uvjeren sam da današnji sastanak sa mnom i interesovanje za Albance dokazuju da se on svakodnevno zbližava i njegov nasljednik sa albanskom zajednicom sa problemima sa kojima se svakodnevno suočavamo”, kazao je Đeljošaj nakon sastanka.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije