Connect with us

Politika

ĐUKANOVIĆ: Kongres DPS-a naredne godine, neposredan izbor novog predsjednika

Published

on

Milo Đukanović, predsjednik države i DPS-a najavio je da će, u skladu sa Statutom stranke i odlukom prethodnog Kongresa, naredne godine biti održan novi skup najvišega organa DPS i prvi put organizovan neposredan izbor predsjednika stranke

“Tačno je, tada smo u Statutu zapisali da će sastavni dio daljih demokratskih reformi u Demokratskoj partiji socijalista biti i novi model izbora predsjednika stranke. Kazali smo da će se to dogoditi u precizno određenom roku, ne kasnije od dvije godine od održavanja Kongresa, dakle realno je kazati, sigurno je realno kazati tokom 2022.Mislim da idemo ispred rokova, tako da zadovoljstvom mogu da kažem da će to vjerovatno biti ranije u 2022.”

Đukanović kaže da prije Kongresa treba obaviti reevidenciju članstva.

“Morate sada u novim uslovima objektivizirati članstvo, mnogo je lakše bilo biti član DPS-a dok smo 30 godina bili na vlasti nego sad, tako da sad sa zadovoljstvom želimo da vidimo šta je stvarno stanje članstva i da tom članstvu damo priliku da u jednom neposrednom procesu izbora izglasa novog predsjednika Demokratske partije socijalista, čime ćemo taj personalni aspekt reformi unutar DPS-a dovesti do kraja tokom 2022”, kazao je Đukanović.

Đukanović takav korak smatra logičnim i očekivanim.

“Ja sam neko ko predvodi Demokratsku partiju socijalista od 1998. godine i vrlo sam zadovoljan svime što sam uradio sa tom partijom. Vrlo sam zahvalan svim ljudima koji su mi u tome jako puno pomogli, a posebno ovim ljudima koji su nakon ovog izbornog rezultata i na Kongresu nekako svojom voljom otišli u drugi plan i na taj način pokazali, rekao bih, i dodatnu političku zrelost i odgovornost razumevajući šta sad treba napraviti da bismo krenuli mukotrpnim putem obnove povjerenja u crnogorskoj javnosti”, kazao je on.

Prvi čovjek DPS naglašava da je ta stranka lansirala veliki broj mladih političara.

“Mislim da smo tokom jednog dužeg perioda, posebno tokom ove godine dana, jako jako puno radili na promociji mlađih lica u našoj partiji… da smo zaista napravili političku promociju jedne mogu slobodno kazati brojne garniture sada već mladih ljudi. Vjerujte mi da nijesam subjektivan i da sam neko sa puno političkog iskustva i sa puno opreza. Znam da smo i tokom ranijih političkih ciklusa imali neke da kažem uslovno zvijezde koje bi se pojavile pa onda i relativno brzo ugasle. Dakle ovdje je riječ o ozbiljnom političkom potencijalu, ne samo za DPS, nego za Crnu Goru. Mislim da je bilo dragocjeno što su zrijevali u ovom vremenu, ovo je vrijeme u kojem je DPS bila u opoziciji, u kojem je Crna Gora bila brutalno napadnuta od države Srbije. I ovo je takođe vrijeme u kojem smo prolazili kroz povoljne izborne procese na lokalnom nivou i bavili sa reformom partije. Ja mislim da mi imamo jednu veoma veoma dobru garnituru za koju sam siguran da će predstavljati odličan osnov i budućeg vodećeg političkog rejtinga Demokratske partije socijalista”, kazao je on.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije