Connect with us

Politika

Đukanović o optužbama Tačija: Još jedna iskonstruisana afera, cilj diskreditacija CG

Published

on

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je informisan da je Specijalno državno tužilaštvo formiralo predmet povodom navoda albanskog naftnog tajkuna Rezarta Tačija, koji ga pominje u kontekstu međunarodnog pranja novca i sumnjivih isplata u vezi sa italijanskim državljanima, i raduje se efikasnom postupanju tužilaštva i, kako je istakao, kao uvijek do sada rado će se odazvati pozivu svakog državnog organa, jer želi na taj način da da primjer kako treba postupati ukoliko iskreno želimo da uspostavimo efikasnu vladavinu prava u našoj zemlji.

On je na konferenciji za medije u Rezidenciji na Cetinju, gdje je razgovarao sa poljskim kolegom Andžejom Dudom, kazao da je “manje više u odnosu na ovu temu sve rečeno”.

– Čuli ste komentar iz Kabineta predsjednika da je riječ o potpuno iskonstruisanoj aferi, da ne znam o kojim osobama se radi, niti sam na bilo koji način sa njima ikada imao ikakav kontakt. Kao i vi pročitao sam i reakciju banke koja se pominje, a koja je rekla da sa tim ljudima nije imala bilo kakav poslovni odnos i da ti ljudi nijesu njihovi klijenti. Rekao bih da je riječ o kompletnom falsifikatu, ali nije nikakvo iznenađenje, ti falsifikati su se namnožili i postali su neka vrsta prakse u političkom životu, pa i u medijskoj djelatnosti u Crnoj Gori gdje se pokušava suberzivno kontinuiranim kreiranjem afera skretati pažnja javnosti na ta pitanja, skretati pažnja javnosti od onoga što su realni politički i društveni problem. Realan problem danas u Crnoj Gori je da imamo potpuno nefunkcionalnu i neučinkovitu vlast i umjesto da se javnost usredsredi kako zaustaviti propadanje Crne Gore zahvaljujući ovakvoj izvršnoj vlasti, onda se pokušava javnost zabavljati sa kreacijom novih afera – rekao je Đukanović.

I nedavno smo, dodaje, “imali jednu takvu aferu”.

– U središtu tih afera sam ja, zato što je idej tih afera diskreditovati ono što su učinci Crne Gore u prethodnom periodu. Ne bih rekao da su ti učinci mali. Imamo jak politički pokret koju pokušava sve to diskreditovati. Zaista vjerujem u sve što sam radio i potrebno je samo nekoliko dana da se sve te afere raspadnu kao kula od karata. Danas više niko ne pominje Pandorine papire, jednako tako neće pominjati ni ovu  priču iz Italije i Albanije – naveo je Đukanović.

Iz tog, kako kaže, bogatog repertoara iskonstruisanih afera “čak ni tako zahtjevne adrese kakav je posebno vrijedan mediji kao što je Javni servis ne koristimo da nešto naučimo, nego se opet ili pecamo u zamke koje nam pripremaju drugi ili sami želimo da budemo ribolovci koji će postavljati takve zamke”.

– Nemam nikakvog odnosa već osam godina sa tom bankom i sve to tamo piše, ali sve to je valjda sastavni dio balkanske interpretacije slobode medija – zaključio je Đukanović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije