Connect with us

Politika

Đukanović: Raspada se aktuelna vladajuća koalicija i pada vlada

Published

on

Lider DPS-a Milo Đukanović govorio je sinoć u Mojkovcu uoči lokalnih izbora zakazanih za nedjelju.

Đukanović je poručio da se na ovim izborima vodi mnogo teža bitka.

– Vodimo bitku zanajsuštastvenije nacionalne interese Crne Gore. Vodimo bitku da očuvamo crnogorsku suverenost, da očuvamo građanski i sekularni karakter Crne Gore, da očuvamo pravo Crne Gore na produžetak evropskog puta razvoja. Sve te vrijednosti su napadnute nakon 30. avgusta prošle godine. Poraz DPS-a na tim izborima velikosrpski krugovi u Crnoj Gori a posebno njegovi a posebno u njegovoj beogradskoj centrali razumjeli su kao otvorena vrata za pokušaj novog pokoravanja Crne Gore. Za pokušaj pridruživanja Crne Gore projektu Velike Srbije. To je novi pokušaj aneksije CG kakav smo imali 1918. – poručio je on.

Govoreći o Vladi Crne Gore kaže da je ona služila drugoj državi.

– Ona je služila velikosrpskim interesima. To je vlada koja umjesto da služi Evropskoj uniji i NATO ona je služila geopolitičkim interesima Rusije – kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, ova vlast je služila samo interesima jedne vjerske zajednice i dovela u pitanje i put Crne Gore u Evropsku Uniju.

– Raspada se aktuelna vladajuća koalicija i pada vlada. To je nešto što je zasluženi epilog. Za neku vladu poput ove je potrebno kraće od četiri godine da vidite nekompetentnost, da vidite neposvećenost crnogorskim državnim interesima. Na planu zaštite zdravlja ljudi, od nekada uspješne borbe, mi smo danas u vrhu crne svjetske rang liste – poručuje Đukanović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije