Connect with us

Politika

ĐUKANOVIĆ SA PLENKOVIĆEM: Sačuvaćemo Crnu Goru od opasnih eksperimenata

Published

on

Bez obzira na sve izazove i aktuelne probleme na unutrašnjem planu, uvjeren sam da ćemo se izboriti i sačuvati građansku, multietničku i sekularnu, demokratsku Crnu Goru od opasnih eksperimenata, koji imaju kapacitet da ugroze i stabilnost regiona, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na sastanku sa predsjednikom Vlade Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Đukanović i Plenković su imali tete-a-tete razgovor, nakon čega je uslijedio i susret delegacija i zvanični ručak koji je premijer Hrvatske priredio u čast predsjednika Crne Gore, na kojem su bili i ministri vanjskih i unutrašnjih poslova Gordan Grlić Radman i Davor Božinović, kao i bivši ministar vansjskih poslova i Plenkovićev savjetnik Mate Granić, i bivši glavni pregovarač za pristupanje Hrvatske EU, savjetnik Vlado Drobnjak.

Plenković je poželio Đukanoviću dobrodošlicu u Hrvatsku i Banske dvore, uz zadovoljstvo prilikom da s njim razgovara o evropskim aspiracijama i pitanjima koja su važna za Crnu Goru i region.

On je kazao da sa zabrinutošću i interesovanjem prate dešavanja u našoj zemlji i zato je i ovaj susret važan kako bi se upoznali sa aktuelnim procesima.

Ponovio je snažnu podršku Hrvatske evropskom putu Crne Gore, susjedne, prijateljske države i saveznice u NATO. U tom smislu potvrdio je spremnost za podršku našim strateškim ciljevima na relevantnim međunarodnim adresama.

Đukanović je uz zadovoljstvo susretom u Zagrebu i zahvalnost za pažnju i raznovrsnu pomoć koju nam susjedna Hrvatska ukazuje, naglasio značaj zajedničkog djelovanja u privlačenju pažnje naših partnera u NATO i EU u pravcu zaustavljanja retrogradnih ideja i politika na ZB.

 

Zajednički je visoko ocijenjen kvalitet bilateralne saradnje, uz podsticaj daljem ekonomskom i infrastrukturnom povezivanju.

– Na kraju otvorenog i naglašeno prijateljskog razgovora, predsjednik Đukanović i premijer Plenković su se saglasili da za jedan broj pitanja od zajedničkog interesa treba uložiti dodatni napor na bilateralnom planu kako bi se došlo do obostrano prihvatljivih rješenja – saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije