Connect with us

Politika

ĐURAŠKOVIĆ: Osveta Cetinju teška 3 i po miliona eura

Published

on

Socijaldemokratska partija  će amandmanski djelovati na Prijedlog Budžeta za 2021. godinu kojim Vlada Crne Gore namjerava kazniti Cetinje zbog otpora prema njenom djelovanju. Apsolutno nećemo dozvoliti takav odnos zahtijevajući da se do kraja ispoštuje obaveza po Zakonu o Prijestonici koja podrazumijeva izdvajanje 1 odsto tekućeg državnog budžeta za finansiranje Prijestonice, saopštio je potpredsjednik SDP-a i šef odborničkog kluba SDP u Skupštini Prijestonice, Nikola Đurašković.

Prema njegovim riječima, predloženim kapitalnim budžetom Prijestonici se nezakonito oduzima gotovo 3,5 miliona eura namijenjenih za kapitalne investicije.

“Da li je ovako grubo kršenje zakona osveta Cetinju i Cetinjanima? Želim ipak da vjerujem da će sve političke partije u državnom parlamentu, i vlasti i opozicije, staviti međusobne razlike po strani i podrškom našim amandmanima pokazati da im je Cetinje iznad pojedinačnih političkih interesa”, ističe Đurašković.

On navodi da bi sve drugo značilo služenje interesima onih koji žele marginalizaciju Cetinja, a ne interesima svih građana.

 

1 Comment

1 Komentar

  1. Obrad Pavlović

    30.04.2021. at 21:27

    Složio bih se da je konačno došlo vrijeme za obračun sa Cetinjem, a uz to mislim da je imati prestolnicu – čisti luksuz. pogotovu kad se stanovnici te prijestolnice tako ponašaju prema “omiljenom”bolje reći najomiljenijem aktuelnom premijeru u Crnoj Gori. Vole ga čak više i od Dritančeta, što već izaziva prve izliuve ljubomore. Neka nezavisna istraživanja pokazuju da su se po omiljenosti već približili glavnim startletama “zadruge”.
    Nije lako premijeru, a ni njegovoj apostolsko-ministarskoj sviti, doći na Cetinje, a još im je teže otići, jer strijepe da bi im svaki slijedeći odlazak mogao biti pošljednji Zbog toga njegova apostolica Bratićka zapela zubima i noktima da ugasi FAKULTET ZA CRNOGORSKI JEZIK I KNJIŽEVNOST, ali će polomiti i zube i nokte, a namjera ostati tek pusta želja Lako je sa zubima, jer je ta protetika mnogo uznapredovala, ali šta sa noktima? Neće se ni Temeljni ugovor sa SPC potpisivati bez čuda. Izvorište otpora prema takvim pustim željama je Cetinje.Nego neka ne brinu Cetinjani, srušiće ova vlada samu sebe prije nego izglasa budžet. Krenula je dobro i ide joj sve bolje, što dokazuje i “veličanstvenim” senzibilitetom prema Cetinju, sinonimu svega što je crnogorsko.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije