Connect with us

Politika

ĐURAŠKOVIĆ POZVAO NA PROTEST: Ura i Demokrate igraju po diktatu Bratić

Published

on

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije SDP Nikola Đurašković pozvao je građane Cetinja da se pridruže protestu najavljenom za sjutra u Prijestonici zbog razrješenja i imenovanja direktora obrazovnih ustanova od strane Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

“Posljednjih dana smo svjedoci partijske sječe direktora škola na Cetinju! Bez bilo kakvih kriterijuma, analize rezultata rada ili konsultovanja struke smijenjeni su direktori najvećeg dijela obrazovnih ustanova na Cetinju i postavljeni novi bliski partijama nove državne vlasti”, kazao je Đurašković.

On je istakao da Ura i Demokrate igraju po diktatu ministarke Vesne Bratić i, kako navodi, pred cetinjske lokalne izbore partijski zapošljavaju na način koji izaziva samo osudu i prezir.

“Sve ono protiv čega su se javno borili Ura i Demokrate sada sami rade još gore i brutalnije! Đe nestade priča o borbi protiv partijskog zapošljavanja? Dje nestadoše obećanja o depolitizaciji, o uvažavanju stručnosti? Dokazali su da su im funkcije i partijski interesi najvažniji”, naglasio je Đurašković.

Prema njegovim riječima, dužnost građana Cetinja je da, bez obzira na političku orjentaciju, stanu u odbranu principa i kvaliteta rada i suprotstave se brutalnom političkom revanšizmu.

“Zbog toga imamo građansku i ljudsku obavezu da snažno podržimo građanski protest koji će biti održan u ponedjeljak i pozovemo građane Cetinja da zajedno pokažemo da nećemo igrati igru Vesne Bratić i njenih cetinjskih izvršilaca”, poručio je Đurašković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije