Connect with us

Politika

DOBILA OTKAZ U ŠKOLI ZBOG ZLOUPOTRBE DJECE: Rada Višnjić naimenovana za v.d. direktora OŠ Jugoslavija

Published

on

Učiteljica Rada Višnjić, koja je dobila otkaz u školi zbog zloupotrebe djece u političke svrhe, poznata javnosti po tome što je, između ostalog djeci zadavala da crtaju trobojke na časovima, ali i pozivala na moleban,  naimenovana je za vršioca dužnosti direktora JU Osnovna škola „Jugoslavija“ u Baru.

Prema rješenju ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta dr Vesne Bratić, Rada Višnjić naimenovana je na ovo mjesto na period od šest mjeseci, počev od 12.jula tekuće godine, prenosi portal Bar.

Višnjić je tu informaciju podijelila na svom Fejsbuk profilu.

“Na osnovu člana 81, stav 1 Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju, ministarka prosvjete, kulture, nauke i sporta donijela je Rješenje o imenovanju vršioca dužnosti direktora JU OŠ „Jugoslavija“ Bar. Rada Višnjić, diplomirana učiteljica VII 1 nivo Nacionalnog okvira kvalifikacije imenuje se za vršioca dužnosti sirkeotra JU OŠ „Jugoslavija“ Bar, na period od šest mjeseci, počev od 12. jula 2021. godine. Imenovana ostvaruje prava iz radnog odnosa u skladu sa zakonom“, stoji u rješenju ministarstva.

U obrazloženju rješenja navodi se da je „rješenjem ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta od 12.jula 2021. godine Biljana Vukmanović, profesor srpske književnosti i jezika, VI nivo Nacionalnog okvira kvalifikacije razriješena dužnosti direktora JU OŠ „Jugoslavija““.

„Saglasno navedenom stekli su se uslovi da ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, u skladu sa ovlašćenjem iz člana 81,stav 1, Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju, imenuje vršioca dužnosti direktora avedene ustanove, na period od šest mjeseci. Imajući u vidu navedeno, za vršioca dužnosti JU OŠ „Jugoslavija“ Bar imenujem Radu Višnjić, diplomiranu učiteljicu, VII 1 nivo Nacionalnog okvira kvalifikacije, na period od šest mjeseci. Imajuči u vidu navedeno, za riješeno je kao u dispozitivu“, stoji u rješenju, koje potpisuje ministarka Bratić, uz napomenu da se protiv ovog rješenja može pokrenuti spor kod nadležnog suda u roku od 15 dana od dana dostavljanja rješenja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije