Connect with us

Politika

DPS: Borovinić Bojović da ne bude i tužilac, nadležni da istraže prijetnje

Published

on

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, umjesto što se bavi istražnim i tužilačkim radnjama, treba da se posveti poslovima njenog resora, koje se ne snalazi u uslovima pandemije, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Navodi se da, iako je DPS principijelno i odgovorno osudila prijetnje Borovinić-Bojović, ona u petak na konferenciji za novinare pokušala da “jeftinim populizmom uzurpira prostor koji joj je bio namijenjen kao javnoj djelatnici” i nastavi “političko intrigarenja čime se bavi od dana stupanja na funkciju”.

“Ne znamo kako je Borovinić Bojović između političkih poruka koje su saopštene na organima naše partije i prijetnji koje je dobila našla vezu, ali je takav čin samo još jedan u nizu politikantskih poteza ministarke zdravlja”, kaže se u saopštenju DPS-a.

Borovinić Bojović kazala je na konferenciji za novinare da je tačno da je dobila prijetnje.

“Svakodneno smo svjedoci i slušamo poruke koji su upućene građanima i građankama “branićemoo državu, ako vam je napadnuta kuca ne biraš sredstva da je odbraniš”. Ovakim manuplativnim izjavama se utiče na javnost i potpiruju takve prijetnje i prijetnje koje sam i lično dobila” rekla je Borovinić Bojović.

Iz DPS-a su poručili Borovinić Bojović da se okane prejudiciranja i pusti nadležnim organima da utvrde sve potrebne okolnosti.

Iz te stranke su upitali otkud uopšte predumišljaj da je prijetnja upućena iz političkih razloga.

“Da li je to, u krajnjem mogao biti i građanin koji je ogorčen katastrofalnim brojkama preminulih iz skorijeg perioda zbog ekspanzije Covid 19 ili srodnik neke od njih, ili bilo ko drugi, ko smatra da su sramne prijetnje legitimne, jer godinama kao i kletve i ostali oblici agresije cirkulišu u javnom prostoru”, navode iz DPS-a.

Oni su poručili Borovinić Bojović da se, umjesto što se bavi istražnim i tužilačkim radnjama, posveti poslovima matičnog ministarstva, koje se ne snalazi u uslovima pandemije.

Iz DPS su kazali da je rad Borovinić Bojović javan i podložan kritici.

“Naše ocjene njenih učinaka saopštavali smo javno i smatrali smo i smatramo da je nedorasla poslu koji obavlja, da je revanšizam postavila kao prioritet i da se prilično neuspješno bori protiv epidemije – o čemu najbolje svjedoči statistika zaraženih i preminulih – stavljajući politiku ispred struke”, poručili su iz DPS-a.

Iz te stranke su kazali da su, bez obzira na postupke Borovinić Bojović, prijetnje nedopustiv način napada na jednu ličnost.

“Zato kao građanska partija, koja brani prava svakog pojedinca, zahtijevamo da se otkrije ko je, i pod kojim okolnostima prijetio ministarki”, kazali su iz DPS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije