Connect with us

Politika

DPS: Ispravnost naše politike potvdio i premijer Krivokapić

Published

on

Ispravnost političkog kursa Demokratske partije socijalista (DPS) potvrđen je stavom premijera Zdravka Krivokapića da je NATO najbolji izbor za Crnu Goru i druge države u regionu, saopšteno je iz te partije.

DPS je, kako su kazali, na politici evro -atlantskih integracija beskompromisno insistirala, zato što je znala da se upravo u tim bezbjednosnim, ekonomskim, političkim okvirima najbolje štiti interes države Crne Gore i njenih građana.

Navodi se da DPS nijesu pokolebali pritisci i konstantan pokušaj izazivanja nestabilnosti od tadašnje opozicije a sadašnje vladajuće većine.

“Partije koje je Krivokapić predvodio na proteklim izborima, sve svoje napore su ulagali da onemoguće članstvo Crne Gore u NATO od izazivanja pobuna i nasilnog pokušaja upada u Skupštinu, do vulgarnih performansa iživljavanja nad zastavom NATO saveza, u čemu su učestvovali premijerovi ministri i saradnici”, rekli su iz DPS-a.

Oni su naveli da je na sličan način tretirana i evropska orijentacija Crne Gore, kojoj su se, kako su kazali iz DPS-a “protivili Krivokapićevi politički saborci, poput onog budvanskog, poznatog po izjavi “Ne daj bože da uđemo u Evropsku uniju (EU)”.

“Kreiranju takvog ambijenta doprinosio je i Krivokapić svojim izjavama, poput one da Rusiji nije trebalo uvoditi sankcije. Iako je poznato da je takva odluka u saglasnosti sa politikom EU, čijem članstvu teži Crna Gora”, istakli su iz DPS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije