Connect with us

Politika

DPS: Krivokapić da saopšti detalje tajnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom

Published

on

Potpisivanje ugovora između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve, koje je najavio premijer Zdravko Krivokapić, a čija sadržina je u potpunosti nepoznata široj javnosti, jasno upućuje da se radi o tajnom dogovoru koji najvjerovatnije za cilj ima ugrožavanje nacionalnih interesa države Crne Gore, saopšteno je danas iz DPS-a.

“Demokratska partija socijalista odavno upućuje na neprimjeren i nedozvoljen upliv Srpske pravoslavne crkve u politički život Crne Gore. Podsjećamo da je Vlada sastavljana u vjerskim objektima a da je Zakon o slobodi vjeroispovijesti, umjesto nadležnih državnih organa, a shodno priznanju episkopa Joanikija, pisala upravo Srpska pravoslavna crkva”, navode u saopštenju.

Riječ je o zakonu, podsjećaju, čiju ustavnost provjerava Ustavni sud, a koji na najgrublji način zadire u vjerska prava pravoslavnih Crnogoraca i imovinska prava države Crne Gore.

“Sve ovo upućuje na okolnost da je ugovor čije je potpisivanje najavljeno još jedan u nizu akata Vlade i Srpske pravoslavne crkve kojim se želi nanijeti šteta interesima države Crne Gore. Stoga zahtijevamo od premijera Krivokapića najavljenu transparentnost i očekujemo da se sadržina ugovora što prije predoči javnosti a potom i pokrene javna rasprava o ovom veoma važnom pitanju”, zaključuju u DPS-u.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije