Connect with us

Politika

DPS: Narativ Abazovića podstrek onima koji prijete novinarima

Published

on

Narativ potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića o Javnom servisu predstavlja podstrek i alibi onima koji prijete novinarima, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Abazović je danas u Skupštini kazao da je Radio Televizija Crne Gore (RTCG) medij koji polarizuje i elektriše atmosferu, gura ljude u sukobe, i da je saglasan sa “tonovima da bi i ombudsman trebalo da reaguje vezano za RTCG.”

Iz DPS-a su, reagujući na izjavu Abazovića, ocijenili da je pritisak koji on permanentno vrši na Javni servis sa pozicije vlasti, nedopustiv.

“Ovakav narativ drugog čovjeka izvršne vlasti, predstavlja podstrek i svojevrsni alibi svima onima koji ovih dana upućuju najgnusnije prijetnje novinarima i pozivaju za njihov linč”, smatraju u toj partiji.

Žalosno je, kako su kazali, na koji način Abazović govori o Javnom servisu, ne skrivajući svoje osvajačke namjere prema toj medijskoj kući.

“Zloupotrebom poluga trenutne moći koje mu omogućava pozicija potpredsjednika Vlade, Abazović ne preza da pod plaštom obračuna sa Javnim servisom, vodi bitku za mentore, direktno zainteresovane za upravljanje RTCG”, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su kazali da je pohvalno da je “čak i u ovako nakaradnom kontekstu, Abazović upotrijebio riječ stid”.

“Jer, imajući u vidu svu amoralnost njegovih postupaka, kao i činjenicu da je prevario svoje osnivače i glasače, pomislili smo da je na taj pojam odavno zaboravio”, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije