Connect with us

Politika

DPS: Nezakonitim partijskim zapošljavanjem umiruju se nezadovoljni

Published

on

DPS

Partije iz koalicione vlasti, koje su vježbale strogoću na premijeru Zdravku Krivokapiću i potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću, potkupljene su brojnim lukrativnim pozicijama namijenjenih njima, njihovim aktivistima, familiji, prijateljima: direktorskim mjestima raznih agencija, uprava, zavoda, drugih državnim pozicijama, poput upravnih odbora, fondova itd, ocijenili su u DPS-u.

Oni su dodali da se nova vlast ovih dana namiruje po dubini.

“To je taj proklamovani ekspertski koncept, koji se bazira na korupciji poslanika parlamantarne većine zapošljavanjem njihove uže i šire rodbine, kumova, prijatelja… Da bi sproveli proces  korupcije poslanika koji su svojim učestalim kritikama dizali svoju cijenu, prethodno su morali da suprotno zakonu, otpuste rukovodeći kadar koji je izabran na javnom konkursu i obavlja svoj posao u skladu sa svim pozitivnim zakonskim propisima. Taj proces su sprovodili, prijetnjama, pritiscima, spajanjem nespojivih oblasti”, kazali su u DPS-u.

Prema njihovoj ocjeni, kako kažu, svo to pravno siledžijstvo imalo je za cilj da revanšistički očisti državnu upravu od partijski, nacionalno ili vjerski nepodobnih kadrova a da zaposli one koji će im omogućiti da se što duže zadrže na vlasti.

“Mediji izvještavaju da je DF dobio najviše lukrativnih pozicija, a da se i Medojevićeva partija baš dobro po dubini namirila, pa vjerujemo da je to jedan od razloga što je ovo jedna od rijetkih odluka novih vlasti koju na društvenim mrežama nije kritikovao ovaj poslanik”, zaključili su u DPS-u.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije