Connect with us

Politika

DPS: Obećanja u vezi socijalnih davanja neispunjena

Published

on

Aktuelna vlast u Herceg Novom obećavala je, prije četiri godine, da će sva socijalna davanja iz lokalnog budžeta biti uvećana, ali to je još bila jedna šarena laža, saopštili su danas iz hercegnovskog odbora DPS-a. Ističu da, iako je iznos za socijalna davanja nizak, ni to nije motivisalo aktuelnu vlast da ovoj populaciji uveća iznose.

“Sa druge strane kada se podaci o primanjima aktuelnih funkcionera lokalne samouprave uporede sa onima na startu mandata prije četiri godine, jasno je zaključiti da oni sebe nijesu zaboravili. Dovoljno je samo provjeriti imovinske kartone pojedinih najviših funkcionera lokalne vlasti i vidjećemo da su njihove osnovne zarade uvećane u iznosima čak od nekoliko stotina eura”, navode iz DPS-a.

Dodaju da je odsustvo svake vrste empatije prema osobama kojima se isplaćuju socijalna davanja iz budžeta Opštine Herceg Novog, još jedan primjer, kako navode, njihovog “poštenja” i odnosa prema sugrađanima.

“Uostalom, građani Herceg Novog su dobro upoznati da su pojedinci od zauzimanja čelnih pozicija u opštini, sekretarijatima ili drugim javnim lokalnim firmama znatno poboljšali svoju egizistenciju upravo kroz povećanje sopstvenih prihoda. DPS Herceg Novi uvjeren je da će birači 9. maja jasno znati da izmjere svu tu lažnu posvećenost aktuelnih lokalnih funkcionera i izabrati promjene. Na taj način, birači posebno oni koji su u stanju socijalne potrebe mogu očekivati rješavanje njihovog problema na realan i održiv način, a na njihovo zadovoljstvo”, zaključuju iz DPS Herceg Novi.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije