Connect with us

Politika

DPS: Pojedinci iz URA-e pogazili principe i prevarili birače

Published

on

Pojedinici iz Građanskog pokreta URA pristali su da pogaze sve principe iza kojih su se skrivali u izbornoj kampanji, otvoreno varajući svoje suverenistički i građanski orijentisane birače, da bi dobili funkcije u izvršnoj vlasti, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

“Odlukom Glavnog odbora URE da podrži izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koje su pisane u hramovima Srpske pravoslavne crkve i isporučene Vladi na hitno usvajanje, ova partija je zakucala posljednji ekser u kovčeg svog lažnog građanskog opredjeljenja”, kazali su iz DPS-a.

Iz te partije su nazvali jadnim alibi koji je URA ponudila javnosti, „da se usvajanjem ovakvog nakaradnog zakonskog rješenja, smanjuju podjele u društvu“.

„Podjednako jadan kao i uloga koja je URI dodijeljena, u ovom lutkarskom pozorištu od Vlade, gdje konce drži SPC“, navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da je (Dritan) Abazović dužan da odgovori da li je sinoćnja odluka URA-e „da glasa za otuđivanje vjerskih i sakralnih objekata koji su vlasništvo države Crne Gore“ donijeta na Glavnom odboru te stranke.

„Ili u utorak u Petrovcu na sastanku medijskih tajkuna Miodraga Perovića i Željka Ivanovića sa protojerejem Gojkom Perovićem i ostalim sveštenicima“, naveli su iz DPS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije