Connect with us

Politika

DPS Prijestonice: Saopštenje Socijaldemokrata izraz političke nekulture i neprimjerenog odnosa

Published

on

Potonje saopštenje Socijaldemokrata Crne Gore u kojem lamentiraju nad sudbinom Cetinja i preuzimaju na sebe sve zasluge za dobar učinak lokalne vlasti u posljednje četiri godine najbjelodaniji je iskaz političke nekulture i neprimjerenog odnosa prema koalicionom partneru sa kojim vrši vlast– kaže se u reagovanju odbora Demokratske partije socijalista Prijestonice.

To je, gospodo, ako nijeste znali i zloupotreba državnih resursa u političke svrhe, jer se kandidatima za odbornike, koji su na pozicijama lokalnih službenika i rukovodilaca, pripisuju rezultati lokalne samouprave koje nijesu i ne mogu biti produkt rada, niti uspjeh jednog čovjeka, a ni partije – ukazuju iz lokalnog odbora DPS.

Poznato vam je da i najjednostavnija aktivnost vezana za realizaciju projekata iz programa razvoja prijestonice podrazumijeva saradnju više sekretarijata, direkcija i službi, uključujući u svakoj fazi intenzivno prisustvo gradonačelnika, koji je kao nosilac izvršne vlasti odgovoran za izvršenje plana. Projektima upravlja gradonačelik, a svi se ostali staraju za izvršenje povjerenih zadataka u skladu sa nadležnostima. Tako da se o pojedinačnim uspjesima ni u jednoj varijanti ne može govoriti – ni partijski, a ni ljudski.

Nijeste vi gospodo iz SD birali hoćete li sa DPS u koaliciju, nego vam nije moglo biti, jer se stabilni partnerski odnosi ne grade na ucjenama. Iato tako, pozivanje na dešavanja od 4. i 5. septembra, jeftin su pokušaj kvazipatriota da na spin talasu svetosavskog i svesrpskog sveta optuži DPS za manjak patriotskog osjećaja i domoljublja. Manite se ćorava posla, jer vam ni ta rabota ne ide od ruke.

Žao nam je što ste stali u red političkih partija i grupacija koje svoje programe i političke nastupe zasnivaju na nipodaštavanju DPS. To nije dugoročno dobro nikome, jer glasači traže autentične predstavnike i programe, a ne klonove i prepisivače, koji vječito druge optužuju za sopstvene neuspjehe – kaže se u reagovanju odbora DPS Prijestonice.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije