Connect with us

Politika

DRITAN NASTAVLJA DA SE BRUKA: Abazović neobavješten, možda mu Porfirije saopšti da je Open Balkan umro?

Published

on

Lice osumnjičeno za saradnju sa stranim obavještajnim službama, prije svega srpskom Bezbjednosno informativnom agencijom (BIA), Dritan Abazović, nije postao ništa pametniji niti više obavješten čak ni nakon što je pod uticajem značajnih političkih faktora u Crnoj Gori i na zapadu, došao na mjesto privremenog premijera prelazne vlade.

Abazović je u utorak veče  za prištinsku televiziju Klan Kosova kazao da se zalaže za regionalnu inicijativu Otvoreni Balkan, jer je ’’osmišljen tako da obuhvati šest zemalja Zapadnog Balkana’’.

Privremeni premijer Crne Gore je ovom izjavom dokazao da još uvijek radi po ranijem programu koji mu je naložio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Osim toga, kako kažu naši izvori, izgleda da su Abazoviću u lijepoj uspomeni ostale brojne pijanke, ručkovi i druženje u vili ’’Bokeljka’’ u luksuznom dijelu Beograda, pa promoviše propale velikodržavne projekte od kojih je odustao i njegov nalogodavac Vučić i koje niko od regionalnih lidera odavno ne pominje.

Vila ”Bokeljka” jedna od najluksuznijih rezidencija vlade Srbije ostala u lijepom sjećanju Dritanu Abazoviću

’’Prosto je smiješno da Abazović promoviše projekat Otvoreni Balkan koji je škartiran od strane američke administracije. Sve i da nije tako, smiješno je očekivati da bi vlada koju podržava DPS, bila za pristupanje Otvorenom Balkanu, što čak ni bivši premijer Zdravko Krivokapić nije htio’’, rekli su naši izvori.

Kako su kazali, očigledno je da Abazović nije brifovan od strane američke delegacije koja je nedavno posjetila Crnu Goru.

’’Čudno je da nije obavješten o tome da je Otvoreni Balkan obustavljen. Mada možda i nije toliko čudno jer ipak je Abazović samo privremeno rješenje i nije pouzdan partner, a samim tim što nije obavješten o odustajanju SAD od Otvorenog Balkana, znači da on za njih nije bitan, pa su ga puštili da se bruka dajući nesuvisle izjave’’, rekli su naši dobro obavješteni izvori.

Dritan danas, na sopstvenu molbu, ide na noge šefu svetosavske sekte (SS) Porfiriju Periću sa kojim će se sastati u okupiranoj crnogorskoj svetinji manastiru Ostrog.

Perić i Vučić: ”Prle, ajde molim te prenesi malom što su mi rekli Ameri”

Možda mu srbijanski desantno-helikopterski pop Perić od koga je i ranije primao naloge kada je tajno posjećivao Beograd, prenese poruku od nalogodavca Vučića da je Otvoreni Balkan mrtav.

To ne bi bilo čudno jer je Abazović i ranije primao naloge u Ostrogu i to od mrzitelja Crne Gore Amfilohija Radovića.

Podsjetimo, portal Aktuelno pisao je o propasti projekta Otvoreni Balkan, nakon što je srpski predsjednik Aleksandar Vučić prekrižen od Zapada.

Vučić je nakon odbijanja da se pridruži sankcijama Rusiji koje je uvela čitava EU, konačno označen kao ruski igrač i to mu je nagovješteno prije dvije sedmice prilikom posjete pomoćnice američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Karen Donfrid, sa kojom je bio i specijalni predstavnik Stejt departmenta Gabrijel Eskobar.

Donfrid i Eskobar su se sastali i sa Abazovićem nekoliko dana nakon Vučića, ali očigledno im je on bio nebitan da sa njim dijele informacije od ključnog značaja za region.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije