Connect with us

Politika

Dritanov Sputnjik i niskoleteći Prle

Published

on

Piše: Goran Popović 

Nedugo nakon što je odavno smijenjeni premijer Dritan Abazović, u kriminalnim krugovima poznat i pod kodnim imenom “brat Abaz”, najavio istorijsko pokretanje svemirskog programa, doznali smo da se tu u suštini radi o Sputnjiku. Nije potvrđeno da će Dritan u tom programu imati ulogu onog kučeta Lajke, kao što mu predviđaju neke kolege, ali je očigledno da njegov ađutant Filip Adžić želi da procesuira sve koji imaju bilo što protiv nečega što se zove Sputnjik, posebno poslanicu Nelu Savković Vukčević, što se drznula da osudi sramni postupak tzv. Udruženja novinara Crne Gore da ovaj  prljavi srpsko-ruski agitpropovski sajt pod ovim imenom proglasi “najboljim” u  2022. godini.

Ovo udruženje koje djeluje pod lažnim imenom, a vodi ga dugogodišnji dopisnik Dodikove novinske agencije SRNA, prijavilo je Nelu policiji, a Filipovi kerberi odmah su je pozvali da objasni zašto je rekla da je ono “bastion anticivilizacijskog djelovanja i najgore propagande koja je protjerana sa evropskih prostora, zato što promoviše rat i ubijanje”.

Bivši Cetinjanin Filip Adžić i njegov mentor Dritan Aleksandrov Abazović

I što će Filip kad mu poslanica Nela sve to objasni? Hoće li procesuirati ove što zorno promovišu antievropske, anticrnogorske, antidržavne i anticivilizacijske “elemente” i dopisnike Dodikove novinske agencije? Ili će nastaviti da iz vojnog helikoptera, možda istog onog što je na Cetinje dopremio nepoželjne goste sa pancirima, ponosno i zaštitnički nadgleda obale podgoričkih rijeka?

Teško je to očekivati od ministra čiji službenici, na primjer, zvanično sastave “zabilješku”, kako je 3. avgusta prošle godine, u devet sati i pet minuta, sletio helikopter MUP-a Srbije iz kog su izašli putnici Perić Prvoslav i Sladojević Rade, nosioci diplomatskih pasoša Republike Srbije, te da (pazite sad!) “nasuprot navodima krivične prijave, u navedenom vazduhoplovu, nisu se nalazili njegova Svetost  Arhiepiskop pećki, Mitropolit beogradsko-karlovački, Patrijarh srpski gospodin Porfirije i apostolski administrator Đakovačke eparhije”…?!

Da podsjetimo, toga dana je, tajno ali organizovano, Dritan potpisao tzv. temeljni ugovor sa Porfirijem u Vili Gorica. Samo što se, prema nalazima Filipove policije, brat Abaz izgleda zajebao! Jer to nije bio Porfirije, nego Prvoslav Perić, odnosno niskoleteći Prle, “nosilac diplomatskog pasoša Republike Srbije”. Što u konačnom znači da je taj tzv. temeljni ugovor sa SPC potpisalo neovlašćeno lice.

Ne može se, moj Filipe, i uz duduk i uz diple…

Možda i može još neko vrijeme, jer je u rastočenoj Crnoj Gori sasvim normalno da odavno smijenjeni premijer još upravlja državom, te da po odluci suda nezakonito izabrani generalni direktor Javnog servisa jotovanje dozvoljava samo u programima manjina. Posebno crnogorske.

No, što ćeš, moj Filipe, kad neko povuče vodu i spere sav ovaj glib i sramotu iz potonje dvije godine. I na vrhu, i po dubini… Neće ti pomoć ni sudije koje bi potpredsjednica parlamenta Branka Bošnjak da izvlači iz šešira…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije