Connect with us

Komentar

Folirantska posla

Published

on

piše: Željko Vukmirović

Ništa se nije promijenilo od 2016. godine. Ista misija, isti akteri. I baš kao što je to 2016. godine činila Balkanska kozačka vojska, tako to sad rade Noćni vukovi. Čak je isti i redosljed priče. Prvo idu popovski džipovi, onda idu proruski “bajkeri”. I sebe predstavljaju kao nekog ko se itekako pita u Crnoj Gori. Uz  nešto malo prijetnje, kao neizostavnog dijela poslovanja na ovom dijelu Balkana.

“Svaka akcija ima i reakciju”, glasilo je upozorenje izvjesnog predsjednika ruskog moto kluba Noćni vukovi upućenog crnogorskom MUP-u, a povodom najavljenog skupa pod nazivom Marš jedinstva sa Ukrajinom koji je trebao biti održan u Crnoj Gori.

O tome, zašto je nakon ovako definisanog obraćanja ustuknuo crnogorski MUP, a okupljanje u ime podrške Ukrajini odloženo, vjerovatno nikada nećemo saznati. O tome, ko su ti ljudi koji mogu da preispituju građansko okupljanje i spočitavaju crnogorskom Ministarstvu unutrašnjih poslova, te dovode u pitanje legitimnu demokratsku podršku Ukrajini iz Crne Gore, takođe je totalno nejasna stvar.

U bliskoj prošlosti crnogorske države je već dokazano da jednim svojim dijelom ni trenutno Ministarstvo odbrane ni MUP ne rade baš za crnogorske građane i državu kojoj pripadaju. O tome, ponajbolje govore događaji s početka septembra prošle godine na Cetinju, kao i angažman ministrice odbrane koja se još tako promoviše, bez obzira na odlazeći period i totalnu diplomatsku blamažu koju je stigla da ispolji. I očigledno je da su za ove instalirane ostatke vlasti primarna zaštita želja srpske crkve i uzmicanje pred nekim proruskim udruženjem. Sa sve folirantskim prijetećim sadržajem.

Ista misija, isti akteri.

Malo srpski popovi, malo proruski bajkeri.

A u stvari, folirantska posla.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije