Connect with us

Politika

Galerija nedostojnih

Published

on

Piše: Goran Popović

Poslije famoznog 30. avgusta, pored ostalih gnusnih podvala, dobili smo i čitavu jednu galeriju nedostojnih likova kojima je nekako dopalo da upravljaju ovom zemljom i čine sve kako bi je sasvim rastočili, a vrijednosti na kojima je ona počivala do njihovog dolaska potpuno uništili.

Prvo je zajahao nedostojni i veseli Zdravko Krivokapić sa ponosno uzdignutom bocom. Njegova dostignuća sa Vesnom Bratić, onim Leposavićem i ostalom bulumentom apostolskih eksperata bila su samo uvod u devastaciju demokratske, proevropske, antifašističke, građanske i sekularne Crne Gore.

Ovako je sve počelo

Za preobraženje ove države u kleronacionalističku balkansku jazbinu, sa značajnim prisustvom fašistoidnih elemenata, i njeno privođenje zločinačkom projektu poznatim pod nazivom „srpski svet“ bio je zadužen, i još je, nedostojni Joanikije Drugi, namjesnik Crkve Srbije za teritoriju Crne Gore.

Ovaj tobožnji duhovnik, originalno inaugurisan pancirno-policijskom akcijom i helikopterskim desantom ne Cetinje, koje je bilo u to vrijeme zasuto suzavcem, šok bombama i gumenim mecima, već je projektovao Crnu Goru kao „malu Ukrajinu“ sa očiglednom namjerom da se i ovdje sprovede Putinov koncept „denacifikacije“, odnosno uništenja svih drugih identiteta liše srpskog. Džaba što su mu u „oslobođenim“ Plantažama napravili specijalno vino „Aksios“ i što su u Šipčaniku žderali i lokali još dok su se cetinjska djeca gušila u suzavcu. Za vazda će ostati nedostojan.

Helikopterski pseudovladika, visoki funkcioner svetosavske sekte Jovan Mićović – Joanikije sa direktorom DOO SPC Prvoslavom Perićem i njihovom političkom krpom, veleizdajnikom u službi Beograda Dritanom Abazovićem

O nedostojnom Dritanu i njegovim nedjelima mogao bi se ispisati roman. Iz bogate kolekcije njegovih laži, prevara i manipulacija ovdje ćemo izdvojiti samo izdajničko potpisivanje privatnog „temeljnog ugovora“ sa niskoletećim patrijarhom Prletom. Samo time njegova je ljudska i moralna nedostojnost višestruko nadmašila gabarite u koje ga je priroda smjestila. Baš su u pravu ljudi kad kažu da se otrov čuva u malim bocama.

Nešto slično imamo i u liku slučajnog nam predsjednika Jakova. On je minule neđelje imao baš širok repertoar nedostojnih nastupa u domaćoj javnosti, a posebno je katastrofalna bila njegova infantilna komunikacija sa nekim značajnim ljudima na međunarodnom planu.

Prvo mu se negdje omaklo kako se „raspršila velika pobjeda sa predsjedničkih izbora“?! Koga si ti to ”predsjedniče svih građana” pobijedio? Tvoj limit, i to nategnuti, bio je onaj rezultat iz prvog kruga tih izbora, a kasnije je sve bilo stvar političke trgovine sa onima koji su računali na uhljebljenja poslije vanrednih parlamentarnih izbora. I još te Andrija stalno podsjeća na to.

Raju nije pomoglo ni to što je iskopao šleper krompira, morao je da podrži mlohavog Jakova

Onda je Jakov rekao da je Spajić dobar izbor za mandatara, ali… Da se Jakov pita on bi, baš kao neki politički nekrofil, u vladu uvalio i Andriju i Dritana, kako bi se pozlatila ona pobjeda od 30. avgusta, je li. Pa je onda Jakov mucao tamo nešto u NATO savezu, sve sa svojim savjetnikom za bezbjednost Vukšićem, ljutim protivnikom ovog vojno-političkog saveza i dokazanim saradnikom rusko-srpskih obavještajnih struktura. Bruka jedna! Nedostojnom Jakovu bi bolje bilo da manje zbori i pažljivije bira toalete.

No, nijesu ovi likovi iz galerije nedostojnih krivi što ih mi biramo. Greška je u nama. Zato nas je i stigla ova kazna da oni upravljaju našim životima…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije