Connect with us

Politika

GORAN DANILOVIĆ ZA LUČU O MANDATU U MOJKOVCU: Boli ako su nam to učinili dojučerašnji koalicioni partneri

Published

on

Bio bi to najskuplji jedan mandat u istoriji crnogorskog višestranačja na lokalnim izborima. Šest odsto i koji promil više za samo jedan mandat je gotovo nezmislivo, rekao je u razgovoru za portal Luča predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, čija stranka je juče, na lokalnim izborima u Mojkovcu, osvojila više od 6% glasova

DANILOVIĆ: Ujedinjena Crna Gora je juče u Mojkovcu ostvarila impresivan, za naše prilike istorijski rezultat, sama, po prvi put na lokalnim izborima u Mojkovcu, između velikih kolicija. Osvojili smo nešto više od 6% i sinoć je to značilo dva mandata.

Međutim, jutros smo shvatili da primjenom D’ontovog količnika – D’onta ili nekog drugog, još to istražujemo – to nije dovoljno da se zadrži drugi mandat. Bilo bi zaista naivno da ne posumnjamo da se radi o nekoj vrsti inžinjeringa. Nije lako tome ući u trag. Nedostaju dva ili tri glasa, po nezvaničnim verzijama.

Na taj način, oni koji su od nas osvojili četiri puta više glasova, imaće osam puta više mandata!

Nije problem da se na nama slomi D’ontova formula, ali jako boli ako naš rezultat smeta našim dojučerašnjim koalicionim partnerima, ili čak i bilo kome. Mislim da bi svi trebalo da budu ponosni na hrabrost Ujedinjene Crne Gore i to što smo nastupili samostalno i – bez obzira na razna omalovažavanja – pokazali da imamo političku budućnost.

Ali, sačekaćemo još do kraja ovog procesa i vidjeti o čemu se radi.

Na koga, osim “na D’onta” sumnjate da je to učinio?

DANILOVIĆ: Bez obzira što nam je ta računica jasna – nije da ne znamo koliko D’ont forsira velike subjekte, reći ću samo ovo: bio bi to najskuplji jedan mandat u istoriji crnogorskog višestranačja na lokalnim izborima. Šest odsto i koji promil više za samo jedan mandat je gotovo nezmislivo. Ne sjećam se slične situacije. Mislim da će se u narednih par dana otkriti ko je pomogao da do toga dođe.

– Jeste li se žlili Opštinskoj izbornoj komisiji?

DANILOVIĆ: Mi smo već u procesu žalbe i pokušavamo prebrojavanjem da vidimo gdje su eventualne greške. Teško je otkriti namjere, a greške – ukoliko su greške – lako ćemo otkriti i lako prihvatiti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije