Connect with us

Politika

Hitno poćerati Jakova i Dritana

Published

on

Piše: Goran Popović

Nova blamaža nedostojnih predstavnika Crne Gore u Njujorku Jakova Milatovića i Dritana Abazovića jedan je u nizu razloga zbog kojih ovu dvojicu portabl političara treba što prije ukloniti sa funkcija koje trenutno, bolje reći, slučajno još obavljaju. Jer u opisu poslova im ne stoji da su obavezni baš na svakoj međunarodnoj adresi da sramote ovu državu i promovišu je kao pravoslavni arondisman istočnjačkih satrapija pod kapom Moskve i Beograda.

Suvišno je podsjećati šta su sve Jakov i Dritan izvaljivali u zvaničnim javnim nastupima tokom ovog njujorškog izleta, posebno nakon otvoreno izraženog nezadovoljstva američkih sagovornika koji su bili vrlo eksplicitni da se u Crnoj Gori nešto hitno mora promijeniti. Sasvim je jasno da te promjene moraju početi ćeranjem upravo Jakova i Dritana.

Nemušti Jakov, koji svoju političku levitaciju stalno hrani ispraznim floskulama o „evropskoj budućnosti i odanosti NATO savezu“, sve čini da Crne Gora ne bude u društvu savremenih demokratskih zemalja, već je gura u zagrljaj kleronacionalistićkih sila, pozivajući se stalno na neku imaginarnu „volju naroda“. E, kad bi znao da broji i osnove računske operacije…

S druge strane, Dritana, nakon svega što je do sada izbrbljao, slagao i učinio na toj platformi, možemo slobodno računati u neračunljive, posebno poslije „lekcije“ koju je na Glasu Amerike održao evropskim parlamentarcima i najavom da će on i odani mu Filip ako treba sve njih, a posebno neke, u Spuž pa neka tamo dokazuju da nijesu krivi, jer on „ima papire“. Samo mu jedan fali…

Ljaljo sad prolazi kroz ”srBsku” fazu

Dritanov povremeni partner Aleksa, takođe je zbunjen djelovanjem portabl dvojca. Pa ne zna više da li je za Spajića ili protiv njega. Dakle, taj Aleksa, koji pažljivo priprema svoje demokratsko dupe za fotelju prvog parlamentarca, nakon što je eliminisao Mandića iz te priče, sad bi pomalo i da srbuje, pa odjednom ne želi podršku Zenke i SD-a.

Aleksa je inače bio vrlo loš predsjednik parlamenta. Prisjetimo se samo kako je više puta u toj „kristalnoj noći“ kada je na silu i na sramotu usvojena ona crkvena varijanta Zakon o slobodi vjeroispovijesti, Aleksa kršio zakone. Prvo je tada otvorio sjednicu bez kvoruma, jer u svim važećim pravilima stajalo je „prisutnih poslanika“. E pa nije bilo dovoljno prisutnih pa je Aleksa hitno uveo tzv. „video prisustvo“, a tek kasnije se ta mogućnost našla u Poslovniku.

Osim toga, nakon što je, dok je još držao do svog obraza, Filip Adžić podnio ostavku na poslaničko mjesto jer nije htio da glasa za pomenuti crkveni zakon, Aleksa je po hitnom postupku, sasvim nezakonito, za poslanicu umjesto Filipa proglasio Suadu Zoronjić. Iako to nije u njegovoj nadležnosti, već posao Državne izborne komisije. Da li je ovo za Spuž ili za fotelju?

Epilog ovih Aleksinih nezakonitih poteza znamo. U muci živimo s njima evo već više od tri godine. Pa ćemo opet njegovo kvazidemokratsko dupe u fotelju prvog parlamentarca. A?

Ili i njega hitno poćerati zajedno sa Jakovom i Dritanom…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije