Connect with us

Politika

Hoćete li to pristati da vas četnici „popisuju“, kuku vam u pamet!?

Published

on

Piše: Milenko A. Perović

Svaki građanin Crne Gore koji pristane da ga četnici „popisuju,“ zakucao je brokvicu u mrtvački kašet Crne Gore. Koji građanin pristupi „popisu,“ pristao je da mu četnici ukradu nacionalni, jezički i vjerski identitet!

Popis stanivništva u uslovima dominacije klerofašizma u Crnoj Gori mogu prihvatiti samo oni građani koji nemaju nikakve predstave o tome šta je velikosrpstvo i koje su mu strategijske i taktičke namjere. Popis je prihvatljiv samo političkim zamuženjacima koji još nijesu shvatili na šta su sve spremni ideolozi velikosrpstva kad ufursate.

Nepromišljeno i naivno, popis prihvataju Crnogorci i drugi građani koji ne znaju da je u ideologiji velikosrpstva ukorijenjeno uvjerenje da ono što se ne može postići golim nasiljem, ratom i noževima, lako se postiže asimilacijama i popisnim falsifikacijama. Poslije popisnih manipulacija u organizaciji velikosrba, mnogi su diljem nekadašnje domovine osvitali kao „Srbi,“ čak i ne znajući da su u državnim popisnim dokumentima doživjeli nacionalnu, jezičku i vjersku konverziju!

Ima onih s teškoćanja u korišćenju misaonih sposobnosti koji su nesvjesni pod čiju su vlast dopali, pa se još i junače pa kazuju: „Da se izbrojimo pa da se vidi koliko nas ima!“ Ne mogu oni zaključiti ni toliko da neće oni, nego velikosrbi „brojati“ rezultate popisa! Bolje bi im bilo da dobro naćule uši i čuju šta im govore pametniji ljudi!

A govore im da popis stanovništva u Crnoj Gori neće biti pošteno ni profesionalno obavljen. Govore im da svrha popisa nije „da se izbrojimo,“ nego da oni koji ga organizuju prevarama i falsifikatima preko noći naprave onaj procenat „Srba“ koji je potreban velikosrpskom hegemonizmu da bi konačno sprštio Crnu Goru i Crnogorce!

Ako ne vjeruju dobronamjernim ljudima, neka se raspitaju kako su i s kojom svrhom obavljena dva potonja popisa stanovništva u Srbiji! Ultranacionalisti su u Srbiji i popis stanovništa učinili sredstvom velikosrpske ekspanzije! Takvu ideologiju popisa smislio im je Dobrica Ćosić. Ona sadrži dva bitna cilja: tiho „administrativno“ etničko čišćenje Srbije od nesrba i nacionalno konvertovanje nesrba u Srbe!

Ćosić je napućivao svoje brojne sljedbenike u „svim srpskim zemljama“ na etnička čišćenja od nesrba. No, ova najumnija srpska glava veliku je brigu brižio što u Srbiji za jugoslovenskog zemana pored Srba živi trećina stanovnika koji nijesu Srbi! Ćosić je smislio i otvoreno proklamovao „konačno rješenje“ u „oslobađanju“ Srbije od nesrba. „Oslobađanje“ je smatrao neophodnim, jer nesrbi „Srbima zagađuju slobodu“ na „iskonskim srpskim zemljama.“

Srpske vlasti su na dva potonja popisa stanovništva vrijedno radile da se Ćosića ideologija popisa pretoči u zbiljnost. Uspjele da prepolove broj nesrba koji žive u Srbiji, s tendencijom njihovog daljnjeg smanjivanja. Od velike pomoći u tom „uspjehu“ bila im je strategija zastrašivanja nacionalnih manjina. Njihovi pripadnici su bježali iz Srbije glavom bez obzira. Neki su se opredijelili za nacionalnu mimikriju. Tako to rade Vlasi u istočnoj Srbiji već stotinu i pedeset godina. Neki su „pobjegli“ u popisnu rubriku „neizjašnjenih o nacionalnoj pripadnosti“ ili su – iz teškoga dišpeta – opet postali Jugosloveni! Srbija je „na dobrom putu“ da postane etnički čista država srpskoga naroda!

Klerofašisti u Crnoj Gori svoju zlu nauku primili su od Dobrice Ćosića i Nikolaja Velimirovića. Kad su zagospodarili 2020. godine, odmah su obnarodovali namjeru da Ćosićevu ideologiju popisa stanovništva primijene u crnogorskim uslovima. Glavni cilj te ideologije je stvaranje etnički čiste „srpske Crne Gore“. Odredili su i glavne strategijske zadatke u udaru na Crnu Goru. Zadaci su: denacionalizacija Crmogoraca, njihova konverzija u Srbe i nametanje Srba kao većinske nacije u Crnoj Gori. Tada bi se ostvario glavni uslov da se Crna Gora de facto i de iure uspostavi kao „srpska država!“

Srbizacija Crnogoraca i Crne Gore od AB kontrarevolicije nije bila oficijelna državna politika. No, učinci srbizacije na terenu bili su veći nego da ju je provodila najperfidnija državna politika! Na te učinke oslonili su su klerofašisti kad su 2020. godine došli na vlast. Srbizaciju Crnogoraca i Crne Gore oni su učinili državnom politikom, ali su joj efekti na terenu ipak bili manji nego što su očekivali ideolozi srbizacije!

Čini se da su oni i njihove beogradske gazde shvatili da su dostigli limite u srbizaciji Crne Gore i Crnogoraca. Pokazali su to i rezultati potonjih parlamentarnih izbora! Kao spasonosnu formulu za probijanje tih limita i novi veliki zamah u rastu „srpskog nacionalnog elementa“ u Crnoj Gori našli su u prevarantski smišljenom i na brzu ruku organizovanom popisu stanovništva.

Kako oni misle da se može izvršiti proboj limita u srbizaciji Crne Gore?

Očito je da se limiti srbizacije ne mogu bitno prekoračiti propagandom, parama, radnim mjestima, partijskim zapošljavanjem, korumpiranjem ni zastrašivanjem! Ne mogu ni tradicionalnim sredstvima hibridnog rata Srbije protiv Crne Gore. Ne mogu ni punom regrutacijom četničkih stranaka u Crnoj Gori. Ne mogu ni zlim radom kvislinške  i marionetske vlasti u Podgorici. Najposlije, ni srpski popovi ne mogu raditi preko propisane norme!

Za proboj limita srbizacije preostao je još samo popis stanovništva! Zato ga na brzu ruku – „dok je još na vlasti“ – organizuje kvislinška Vlada u Podgorici, jer se ne zna kakva će biti sljedeća državna vlada!

Ubrzanim radom na popisu, kvislinška vlast pokazuje da nema časne namjere! Po prijetnjama građanima da će iskusiti nekakve kazne ako odbiju da se popišu, jasno je da se kvislinška vlada boji bojkota popisa! Po horskoj pjevaniji svih četničkih stranaka da se popis mora obaviti „odmah i sad,“ jasno je da pripremaju krivotvorenje rezultata popisa!

Klerofašistički vlastodršci nemaju nikakvih ideoloških, političkih ni moralnih kočnica u namjeri da „popisno“ srbiziraju Crnu Goru! Kakve se moralne kočnice mogu očekivati od ideoloških potomaka onih koji su etnički čistili BiH od 1991. do 1995. godine! Zar se zaboravilo kako su im ideološki očevi pokušali za sva vremena „etnički očistiti“ Kosovo 1999. godine od albanskog stanovništva! Ko je zaboravio kako su im najbliži ideološki rođaci etnički očistili „Republiku Krajinu“ od hrvatskog življa!

Ima li ikoga razumnoga ko bi povjerovao da četničke jurišlije u službi velikosrpstva neće krivotvoriti rezultate popisa stanovništva! Kakav je problem ovim jurišlijama – vaspitanih na „tradicijama“ klerofašizma – da „štimanjem“ rezultata popisa etnički očiste Crnu Goru! Kakav je njima problem da ukradu jedan dio crnogorskog nacionalnog korpusa i prebace ga u lupešku torbu „srpstva“!  Zar se može ozbiljno vjerovati da će četničke jurišlije koje su zauzele sve državne institucije Crne Gore pošteno i transparentno provesti popis!

Jedini izlaz je bojkot popisa stanovništva! No šta no bojkot!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije