Connect with us

Politika

I MEDOJEVIĆ SAGLASAN: Vukšić je ugrozio bezbjednost

Published

on

Vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić odmah treba da bude smijenjen, generalni inspektor ANB-a da pokrene internu istragu o mogućim dodatnim štetama i posljedicama, premijer odmah da pozove ambasadore zemalja članica NATO i da im se izvini i da zvanično obavještenje o mjerama Vlade za sanaciju štete. Tužilaštvo bi moralo odmah reagovati i procesuirati Vukšića zbog teškog akta subverzije prema vitalnim nacionalnim interesima, saopštio je večeras predsjednik PzP Nebojša Medojević.

On je istakao da je Vukšić objavljivanjem tajnih informacija, koje su u posjedu ANB-a na osnovu međunarodnih bezbjednosnih protokola dobijenih od obavještajnih službi drugih država, članica NATO, ugrozio nacionalnu bezbjednost, doveo u pitanje tajnost međunarodnih operacija, ugrozio bezbjednost i operativaca ANB-a i rezidenata službi drugih država.
“Ovaj neviđeni skandal imaće ozbiljne i nepoprvaljive štete po međunarodni kredibilitet ANB-a, što može dovesti do izolacije naših službi od međunarodnih operacija koje su viđenje sa stranim službama i koje su od vitalnog značaja za nacionalnu bezbjednost Crne Gore”, naveo je Medojević.

Kako je dodao, radi se o operativnim linijima rada međunarodni terorizam i ekstremizam i organizovani kriminal, koji su i najveći bezbjednosni izazovi za našu zemlju i gdje nam je pomoć stranih partnerskih službi neophodna.

“Ovaj skandalozni i očigledno namjerni potez Vukšića, ne može se tretirati kao plod neznanja i nesnalaženja, već kao dobro osmišljen i planiran akt subverzije sa ozbiljnim posledicama po nacionalnu bezbjednost”, poručio je lider PzP.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije