Connect with us

Politika

IMPOZANTNI REZULTATI I VAN CRNE GORE: Kadrovi rasovske škole zapaženi i u Beogradu!

Published

on

Kadrovi škole konvertitstva, prekaljenog profesora emeritusa Milana Roćena iz Rasove nakon ”oslobođenja” 30. avgusta 2020. godine ne prestaju da postižu impozantne rezultate, koji čak prevazilaze granice Crne Gore.

Posljednjih gotovo tri godine, svjedočili smo da je u izvršnoj vlasti uvijek bio zastupljen pozamašan broj kadrova koji svoje uspjehe u karijerama duguju zanatu koji su ,,ispekli” učeći od doktora političke ameboidnosti i spletkarenja, rasovskog Kisindžera koji je tek nedavno obrijao svoj zaštitini znak – Staljinov brk.

Kako smo nedavno pisali, ni Pokret Evropa sad (PES) nije ostao uskraćen za kadar ove velike škole političkog oportunizma. Nakon što je objavljena lista PES za izbore 11. juna, javnost je mogla da se uvjeri da škola konvertitstva destruktivne sile iz Rasove ima svoje predstavnike i u pokretu koji će po svim prognozama biti najjača politička snaga nakon junskih izbora!

Međunarodni uspjeh

Ali to nije najveći uspjeh ove renomirane akademije političke ”probitačnosti”, jer se jedan od njenih najuspješnijih i najistaknutijih kadrova afirmisao u inostranstvu, i to u Beogradu!

Bivši glavni pregovarač sa Evropskom unijom i bivši ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović  radi za NALED, nevladinu organizaciju koju (nezvanično) vodi srpska premijerka Ana Brnabić.

Ta NVO ima veoma unosne ugovore sa vladom Srbije, što je i razumljivo s obzirom da je povezana sa srpskom premijerkom.  U pojedinim krugovima spekuliše se da se ova NVO bavi poslovima koje pojedini karakterišu kao ”pranje novca”.

”Osim Pejovića, za ovu NVO radi i bivši srpski političar i diplomata Goran Svilanović. Spekuliše se da po projektu koji odrade u ovoj NVO uzmu 10 – 20.000 eura”, navode izvori Portala Aktuelno dobro upućeni u rad ove NVO.

Pejović inače važi za jednog od najistaknutijih učenika rasovske škole političke ”probitačnosti”, a što ga je tačno preporučilo za veoma unosan posao u NVO srpske premijerke ostaje nejasno.

Afera dostojna doktorata na Univerzitetu u Rasovi

Treba podsjetiti da je u februaru 2018. godine Pejović bio u centru skandala kada je kao glavni pregovarač sa Evropskom unijom, sa statusom ambasadora u Briselu, obavljao i dužnost ministra evropskih poslova. Uz sve to bio je i član Glavnog odbora tada vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS).

Agencija za sprječavanje korpucije (ASK) tada je utvrdila da je ministar evropskih poslova sa statusom ambasadora Pejović, koji je pet i po godina bio i glavni pregovarač Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji, osim što je prekršio Zakon o sprječavanju korupcije, prekršio i Ustav i još dva domaća zakona – vanjskim poslovima i zaradama zaposlenih u javnom sektoru.

Brnabić prihvatila rasovski kadar jer ima prave reference koje trebaju njenoj NVO

Aleksandru Andriji Pejoviću je kao ministru evropskih poslova i ambasadoru pri Misiji Crne Gore u Evropskoj uniji, iz državnog budžeta nezakonito isplaćeno najmanje 28.518 eura, pošto je, spajajući te dvije dužnosti, od maja 2017. godine do februara 2018. primao mjesečnu nadoknadu od 3.168 eura.

Ovakav poduhvat dostojan je doktorata na prestižnom univerzitetu političkog konvertitstva i spletkarenja u Rasovi!

Prisne veze sa Beogradom

Ali ipak nije za čuđenje što je kadar Milana Roćena završio u Beogradu, s obzirom da je ova ”gromada diplomatije” poznata po veoma dobrim vezama u srpskoj prijestonici.

O toj temi pisaćemo u nekom od narednih tekstova, ali se ovom pirlikom samo treba podsjetiti prisnog i prijetaljeskog razgovora između bivšeg crnogorskog šefa diplomatije i Vuka Jeremića, koji je u tom trenutku bio na funkciji savjetnika predsjednika Srbije.

Svakako, najupečatljiviji dio tog razgovora su riječi Milana Roćena: ”Jeb*mo majku Srbiji i Crnoj Gori”.

https://youtube.com/watch?v=iiDnKx9nUUc%3Ffeature%3Doembed

Subverzivna sila

Podsjetimo, Portal Aktuelno više puta je pisao o bivšem političaru, koga porede sa subverzivnom silom koja već godinama djeluje iz debele sjenke šireći svoj maligni uticaj, Milanu Roćenu.

Kako smo već pisali, njegovi kadrovi uspjeli su da se infiltriraju i na listu Pokreta Evropa sad (PES). Broj 27 na listi PES je Gordan Stojović, je školski primjer takozvanog ”roćenovskog” kadra, čija je glavna osobina politička fluidnost, odnosno prilagođavanje garnituri koja trenutno ima najveći uticaj na političkoj sceni.

Stojović je na predlog Roćena bio zaposlen na godinu u kabinetu predśednika od 1. aprila 2020. godine.

Spajiću, ne otvaraj kutiju da ti ne izleti Roćen!

Vlada Duška Markovića ga je izbacila iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) kad se vratio iz Argentine gdje je bio ambasador. Zbog integriteta institucije iz MVP tada nijesu htjeli da ”dižu prašinu” i da pokreću postupke zbog određenih teških prekršaja.

Nesposobni konvertitski kadar

Bivši ministar Roćen – ”rasovski Kisindžer”, je poznat po tome što je godinama dovodio nesposobni konvertitski kadar koji je ”gajio” u raznim ministarstvima, a posebno Ministarstvu vanjskih poslova, odnosno crnogorskoj diplomatiji.

Njegov kadar toliko je usavršio kameleonsku vještinu poltronisanja da su nakon 30. avgusta 2020. godine u klasičnim revanšističkim čistkama uklonjeni svi kadrovi koji su nešto valjali i po dubini ostali, ili su postavljeni podobni konvertiti. Bivši ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović i bivša pregovaračica sa EU Zorka Kordić samo su neki od njegovih najčuvenijih učenika.

Milan Roćen: Eto mene u Evropu sad, pa onda do Beograda!

Takođe smo pisali da je vođa preletačke ekipe nakon 30. avgusta 2020. godine bio dugogodišnji ambasador Vladimir Radulović, politički otac bivšeg ministra Radulovića i generalni diplomatski inspektor, koji rijetko dolazi na posao. Ministar Đorđe Radulović svojevremeno je imenovao suprugu Vladimira Radulovića – Zdenku za šeficu diplomatskog protokola.

Kakav su nepotizam i preletačke aktivnosti zastupljeni u Ministarstvu vanjskih poslova govori i to da je kum bračnog para Radulović, ambasador Ljubomir Mišurović, inače kadar bivšeg ministra Roćena, državni sekretar ministarstva iako 2019. nije imao položen ni državni ispit!

Ovo su samo neki detalji koji govore o načinu na koji funkcioniše roćenovska preletačka mašinerija, o čemu detaljnije možete čitati na OVOM LINKU.

Sudeći po doprinosu koji je Milan Roćen dao ekspanziji crnogorskog konvertitstva, ne bi bilo čudo da se jednog dana nađe u ulozi savjetnika lidera Evrope sad.

U.P.A.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije