Connect with us

Politika

INJAC-MEHAJ: Jačati odbrambenu saradnju CG i Kosova

Published

on

Nadam se da će se u narednom periodu stvoriti uslovi za jačanje odbrambene saradnje između Crne Gore i Kosova kroz učešće u projektima od zajedničkog interesa, istakla je ministarka odbrane Crne Gore Olivera Injac tokom sastanka sa ministrom odbrane Republike Kosovo, Armendom Mehajem.

Injac je čestitala kosovskom kolegi na nedavnom imenovanju za ministra odbrane Kosova, poželjevši mu uspjeh u obavljanju te odgovorne i značajne funkcije.

Takođe je izrazila nadu da će se u narednom periodu stvoriti uslovi za jačanje odbrambene saradnje dvije zemlje kroz učešće u projektima od zajedničkog interesa.

Mehaj se zahvalio na organizovanju sastanka i izrazio uvjerenje da će se bilateralna saradnja Crne Gore i Kosova u domenu odbrane dodatno razvijati tokom njegovog mandata.

Istakao je da Kosovske bezbjednosne snage ostaju posvećene jačanju kapaciteta i sposobnosti u cilju dostizanja NATO standarda.

U tom kontekstu je izrazio uvjerenje da će iskustvo Crne Gore na putu ostvarenja punopravnog članstva u Alijansi biti od neprocjenjivog značaja za Kosovo koje dijeli isti spoljnopolitički cilj.

Mehaj je pohvalio postignute rezultate koje je Crna Gora ostvarila na putu evropskih integracija, što svjedoči o posvećenosti Crne Gore promovisanju evropskih vrijednosti, kao i očuvanju mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

Na kraju razgovora, sagovornici su izrazili očekivanje da će biti prilike i da se lično sastanu u predstojećem periodu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije